EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4156

Bijdrager:

Jaar:

1956

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Spinnerstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Opa en oma Brekelmans voor de kapsalon

Beschrijving

In de Spinnerstraat zat Herenkapsalon Brekelmans, waar mijn vader Ad Brekelmans vanaf begin 50'er jaren tot de mid-seventies de schaar zette in menig Woenselse haardos.


Geplaatst op

18-05-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-05-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Begin jaren zestig trof je in de woonwijken veel kleine eenmanszaken aan, veelal gehuisvest in de voorkamer van het huis. Zo had je in de Woenselse Spinnerstraat de kruidenierswinkel van Nellie van Gennip, een buurtsuper avant la lettre waar bijv. de vermicelli, de erwten, de rijst en de hagelslag nog afgewogen in bruinpapieren (punt)zakken werd geschept. En 's zondags achterom via de keukendeur met je tractement om er voor een paar cent snoep te kopen.


Datum: 22-02-2010
Naam: Lieke Slegers  
img

Je moest in die tijd nogal wat winkels af om je boodschappen binnen te krijgen b.v. de groentenboer, de melkboer, de kruidenier, de drogist, huishoudelijke artikelenzaak en de drankwinkel. Tegenwoordig alles in één supermarkt, gemakkelijk, maar de charme is eraf.


Datum: 23-02-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

De groenteboer, bakker en melkboer kwamen aan huis, net als de verzekering en de sportclub. Die kwamen ook de contributie innen, dus dat viel mee Lieke.


Datum: 23-02-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Zelfs de huurbaas en het ziekenfonds kwamen aan de deur voor de maandelijkse bijdragen.


Datum: 09-06-2017
Naam: Paul van der Cingel  
img

Niet alleen Woenselse haardossen, Ben. Toen ik in de Schoenmakerstraat naar school ging, heb ik ook heel wat keren mijn fietsje tegen jullie gevel geparkeerd om mijn haar door jouw vader te laten fatsoeneren voordat ik doorfietste naar de Kleine Berg. De wijk was nog in aanbouw en de eerste huizen net betrokken. De kapsalon was eigenlijk de huiskamer, is het niet?


Datum: 09-06-2017
Naam: Ben Brekelmans  
img

Inderdaad, Paul. En toen mijn vader later de scharen aan de wilgen hing, werd het opnieuw onze huiskamer. Mijn ouders hebben daar van 1951 tot eind jaren negentig met veel plezier gewoond.


Datum: 12-06-2017
Naam: Ans van Trigt de Wert  
img

Hoe zeer het nu ook veranderd is, vond ik het vroeger altijd een fijne buurt om in te wonen. Fijne winkels in de Kruisstraat en op de Woenselse Markt en dicht bij het centrum. Ik vond het vreselijk toen we verhuisden in 1967.