EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

40080

Bijdrager:

Jaar:

1979

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Centrum-Strijp-Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Limbeek, stadion, Philipsdorp

Beschrijving

Op deze foto uit augustus 1979 is het Philips Stadion in verhouding tot vandaag de dag nog vrij laag. Ook staan de bekende vliegenmeppers-lichtmasten er nog. De Elisabethlaan was nog een verbindingsstraat tussen de Vonderweg en de Frederiklaan. Vanuit midden onder loopt de Vonderweg. Rechts daarvan zijn duidelijk de oude gebouwen van het TAC herkenbaar, tussen de Gagelstraat en de garages aan de achterkant van de Ventoseflat. Van de hoek rechtsonder op de foto is nu, 2022, bijna niks meer zoals op deze foto. Tegenover de Ventoseflat wordt gebouwd aan het huidige politiebureau.
Ook de Woenselse kant van de spoorlijn is onherkenbaar veranderd. Tussen de Boschdijk en de spoorlijn ligt nu de woonwijk Limbeek, waarvoor de fabrieksgebouwen en voetbalvelden moesten wijken. Rechts naast de Elisabethtunnel is het 'stroomhuisje' herkenbaar, het vroegere 'verdeelstation Harmoniestraat'. (red.)


Geplaatst op

25-08-2022

Reacties:

Datum: 29-08-2022
Naam: Jan Wijn  
img

Stadionverlichting: de vliegenmeppers werden door Philips wereldwijd verkocht. Het Philipsstadion fungeerde als een lab of showroom voor stadionverlichting. Later werden de ‘vliegenmeppers’ vervangen door veldverlichting vanaf de tribunes, die nog minder slagschaduw veroorzaakten, waardoor je een egaal verlichte grasmat kreeg. Ook die verlichting werd bij belangrijke sportevenementen in tal van landen gebruikt. Niet alleen in stadions, maar ook op luchthavens en brede toegangswegen van grote steden zoals Bagdad en München.