EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3952

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

221 Kerstroosplein

Straat:

Leenderweg

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Stratum, CNS Leenderweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Leenderweg 242, hoek Kerstrooslaan.

Beschrijving

Zie foto 3430 Leenderweg 242, hoek Kerstrooslaan. Christelijke Nationale school uit 1930, architecten J.W. Hanrath en P.H.N.Briet.


Geplaatst op

24-04-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-10-2006
Naam: Jelly Smit  
img

Apotheek? En wat nog meer? Hier op deze school heb ik tijdelijk gezeten was in 1968 denk ik, boven op de zolder, omdat op mijn school (Hadewychlaan) een noodgebouwtje gebouwd moest worden.


Datum: 08-08-2008
Naam: Piet ( Pierre ) Alderliesten  
img

Jelly kan jij voor de andere gebruikers óók vertellen hoelang de Hadewychlaan gebruik heeft gemaakt van de Christelijke Nationale school aan de Leenderweg 242. En verder wanneer de school aan de Leenderweg een andere functie heeft gekregen? Toen de school werd opgeheven was er toen een combinatie gemaakt met de Hadewychlaan 1? Net zo als de kerken de Opstandingskerk en de Petra kerk? Ik ben erg benieuwd? Misschien kunnen andere die dit berichtje lezen mij informeren natuurlijk óók Jelly. Dat zelfde is natuurlijk óók met de kleuterschool Elim aan de Leenderweg. Welke gecombineerde naam is gegeven aan de vervangende school? Verder was het tijdelijk lokaal op de eerste verdieping geheel links als je op de speelplaats staat voor de school?


Datum: 09-08-2008
Naam: Jelly Smit  
img

Piet, ik kan je niet echt verder helpen, ik weet dat in die tijd alleen de 5e klas van de Hadewychlaan naar de Leenderweg moest, wij zaten toen boven op zolder. De zesde klas was weer gewoon Hadewychlaan. Misschien dat er toch iemand anders meer info kan geven,