EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

38564

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stationsplein

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Post / PTT / KPN / TPG / TNT

Onderwerp 3.:

Post-, Telegraafkantoor, Station 2

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Oud postkantoor

Beschrijving

Deze foto is genomen vanuit het nieuwe postkantoor, dat in 1961 in gebruik is genomen, maar intussen is gesloopt voor het Student Hotel. Aan de overkant van het plein staat het oude postkantoor en rechts zien we een deel van het busstation. Het jongste leesbare kenteken is in 1959 afgegeven. De auto's zijn onder meer een Ford Anglia met een kenteken uit 1958 en links ernaast een nieuwer model Anglia, met de schuine achterruit. Die kwam in 1959 op de markt. Naast die Anglia's een Opel Kapitän. Op de voorgrond rechts naast de DKW een Kever en een Borgward.


Geplaatst op

08-11-2018

Reacties:

Datum: 13-11-2018
Naam: Eric Kemperman  
img

Je kunt hier mooi zien dat het oude postkantoor midden op de nieuwe Stationsweg staat. Beeld van de andere zijde: zie foto 35428. Letterlijk een sta-in-de-weg en dus rijp voor de sloop. Datering van sloop van dit gebouw is niet helemaal bekend, maar het moet kort na de ingebruikname van het toen nieuwe postkantoor (1961) zijn geweest. Zie foto 26332.


Datum: 20-11-2018
Naam: Eric Kemperman  
img

Ik ben eens gaan zoeken naar hoeveel postkantoren Eindhoven heeft gehad, en dat waren er erg veel, maar sommigen zijn niet lang blijven staan. Was bovenstaand postkantoor het eerste aan het Stationsplein? Gebouwd in 1936 (zie foto 23430). Of had het gebouw links hiervan ook een postfunctie? Zie foto 3810. Dat is gesloopt voor de aanleg van de rotonde van het 18 Septemberplein. Uiteindelijk heeft dit "nieuwe" postkantoor precies 25 jaar gestaan. Daarentegen is het postkantoor aan de Keizersgracht er nog wel, al ruim 100 jaar. Gelukkig herbestemd na het verliezen van de postfunctie.