EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3849

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

211 Irisbuurt

Straat:

Geldropseweg

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Stratum, De Tramhalte / Willy vd Akker / Methusalem

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Zuid Ooster bus rijdt Methusalem binnen.

Beschrijving

Hoek Tongelresestraat-Geldropseweg. Vroeger café De Tramhalte.


Geplaatst op

12-04-2006

Reacties:

Datum: 29-07-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Het moet rond 1966 zijn geweest. Wij, van Nolte, werkten op de Korte Havenstraat en zijn er met z'n allen gaan kijken. De lichtmast was bij de grond afgeknapt en bleef min of meer overeind doordat hij klem zat tussen de bus en de muur. Gelukkig voor de chauffeur was de mast van aluminium en niet van staal, zoals onze Nolte-masten. En gezien de wegwijzer ging je toen nog via Geldrop en Mierlo naar Helmond en Venlo.


Datum: 27-09-2007
Naam: Arnold Gruijthuijsen  
img

Dat ongeluk vond plaats op vrijdag 22 mei 1964 en is uitvoerig, met foto's, behandeld in het Eindhovens Dagblad van 23 mei 1964. Bij dit ongeluk kwam een 14-jarige scholier, die bij het verkeerslicht stond te wachten, om het leven. Een andere wachtende kon nog net op tijd van zijn fiets springen. Deze fiets is in het café onder de bus teruggevonden. Ik woonde toen op de Vestdijk bij dat kruispunt en heb de ravage kort na de klap gezien. Sindsdien wacht ik niet meer zo rustig bij een verkeerslicht waar het verkeer voorbij raast.


Datum: 28-09-2007
Naam: Hans van Hooff  
img

De jongen die daar is verongelukt is, is mijn neefje Peter van Hooff. Hij woonde in Aalst en was leerling op de ambachtsschool langs de rondweg in Stratum. Een foto van hem heeft heel lang in de hal van de school gehangen en misschien nog steeds. Het heeft de familie veel verdriet gedaan. Zijn broer Joop is buiten schuld vlak bij zijn ouderlijk huis verongelukt op 2-10-1979 in Aalst. Hun ouders, mijn oom en tante, leven nog en kunnen er nu nog steeds niet over praten.


Datum: 13-10-2008
Naam: Anton van Kemenade.  
img

Op de foto herken ik (middels vergroting van de foto) mijn schoonvader, inspecteur Leon A.C. Brant. Hij staat tussen de agenten in de witte jassen.


Datum: 10-05-2015
Naam: Ria van Mill  
img

In het huis naast dat café hebben mijn ouders een sigarenzaak gehad, met de naam Sigarenzaak 't Stoplicht.
=== foto 19573 = Red. ===