EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

38124

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Pastoriestraat*

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Woensel, Groot Broek

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Pastoriestraat-Broekseweg

Beschrijving

Broekseweg en Pastoriestraat. Het café is "Groot Broek" van Olieslagers. Aan de overkant op de hoek het pand waarin later "de Snuffelzolder" (zie foto 2127) zou komen.


Geplaatst op

24-03-2018

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-03-2018
Naam: Hans van Melis  
img

Franciscus Hendricus Jagt, meesterknecht op een sigarenfabriek, woonde links op de hoek in het huis met veranda en witte gevel; Oude Torenstraat 18. Misschien weet Frits meer.


Datum: 25-04-2018
Naam: F. Hekman  
img

Volgens Martin op de Buijs (in zijn boek "Stadgenoten") was Jagt eigenaar van de in het pand met de veranda gevestigde sigarenfabriek.
Later werd het een café met als uitbater Gradje Vlemmix, die grote bekendheid genoot als wielrenner. De laatste caféhouder was Horijon; die kwam als ik het goed heb van het café op Vredeoord naast de overweg. Horijon exploiteerde ook een slopersbedrijf, dat met sloper Tjeu Heezen samenging en nog steeds bestaat.
Na Olyslagers was de herbergier Goderie (circa 1950) en de laatste uitbaatster was Truus van Dongen; Truus werd verjaagd door de gemeenteplannen, verkaste naar de Kruisstraat en nam de naam "Groot-Broek" mee.
In het hoekpand met de Pastoriestraat was tot einde 1944 de slagerij van Schnaubelt gevestigd; omdat hij rijksduitser was verloor hij toen zijn zaak. De nieuwe slager was Van Rooij-Collart; die daarvoor een slagerij aan de Brugstraat had. In dat pand kwam weer een slager, namelijk Jos Achten, die al meer zaken in Eindhoven bezat.
Schnaubelt kwam later als slager terug op de Woenselse Markt.
De laatste zaak in dit pand was de "Snuffelzolder".