EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

38058

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

522 Achtse Barrier

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Kunststoffen

Onderwerp 3.:

Heudijck

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Personeel Heudijck

Beschrijving

Het personeel van Heudijck Kunststoffen. Linksvoor Van den Heuvel en rechtsvoor Van Dijck, de twee eigenaren. Tot de bekendste producten behoorden clownsneusjes en skippyballen. Hans van den Heuvel liet het bekende enorme huis aan de Fokkerweg bouwen, met in de kelder een exacte kopie van een Woensels café.


Geplaatst op

24-02-2018

Reacties:

Datum: 26-02-2018
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Exacte kopie? Ik had begrepen dat het het echte interieur was van een café aan de Kloosterdreef. Patty Brard heeft er eens een TV-programma aan gewijd. De Fa. Heudijck maakte ook een deel van de kofferbakontluchting van een Vialle-autogasinstallatie en die kwam dhr. V.d. Heuvel zelf brengen in vuilniszakken. We leven ongeveer in het jaar 1982.


Datum: 27-02-2018
Naam: Ben Brekelmans  
img

Zo is het ook, Gio. Het is het interieur van Hans' vroegere café Mi-Jo dat was gevestigd op de scheidslijn Woenselse Markt/Kloosterdreef, schuin tegenover de naaimachinezaak van de familie Tielemans. Het was echt zo'n bruin café met erachter een danszaal waar we in de 60's met The Jerseys verschillende keren hebben gespeeld. Mij staat bij dat de naam van het café is geboren uit het verkorten van de voornamen van vroegere eigenaren.


Datum: 02-03-2018
Naam: Wim Roxs  
img

Heb Hans v.d. Heuvel goed gekend. Leerde hem eigenlijk goed kennen van de tijd dat hij in Las Palmas (Gran Canaria) woonde. Bezat een mooi pand aan de strandpromenade van de hoofdstad aldaar. Hij werd slechts 70 jaar oud.