EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

37874

Bijdrager:

Jaar:

1943

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

212 Rochusbuurt

Straat:

Stratumsedijk

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woonhuizen-Stratum

Onderwerp 3.:

Stratumsedijk

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Stratumsedijk

Beschrijving

Rechts op de hoek met de Hertogstraat de Shell-benzinepomp en daarachter het AB Theater. Beide totaal verwoest bij het bombardement van 19 september 1944. Zie foto's 1089 en 1090.


Geplaatst op

09-11-2017

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-11-2017
Naam: Hans Michels  
img

Volgens mij was hier, huisnummer 53, in de jaren vijftig tandarts Gooskens gevestigd. De ruimte met de erker was de behandelkamer en achter de twee ramen rechts was de wachtkamer. In die jaren was Gooskens onze tandarts. Op de Dr. Schaepmanlaan woonde onze huisarts, ook Gooskens. Het zou me niet verbazen als de inzender van deze foto een nazaat is.


Datum: 09-11-2017
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Hans, hij was ook onze tandarts. Ik had bijna altijd wel een gaatje en niks verdoven, alleen als er iets getrokken moest worden. Als troost kregen wij na de behandeling altijd een plakje cake. Niet meer voor te stellen in deze tijd.


Datum: 13-11-2017
Naam: Eric Kemperman  
img

Naast dokter Gooskens zat de huisarts dokter Kan. Daarnaast het postkantoor; de fietser blokkeert het zicht op de brievenbus (zie foto 22791).


Datum: 14-02-2019
Naam: Yvonne Henderson  
img

Mijn eerste kennismaking met de tandarts was hier. Ik denk dat het rond 1965 was. Het staat diep in mijn geheugen gegrift. Er hoefde niets te gebeuren, het was alleen maar om me te laten wennen. Daarom ging mijn moeder eerst en moest ik alleen op de gang wachten. Vooral het ronde spoelbakje met stromend water en al die ivoorkleurige apparaten zie ik nog zo voor me.