EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

37872

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Markt

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Markt met bushaltes en kiosk

Beschrijving

Hotel Wilton (links naast Old Dutch) heet nog geen Grolsch Quelle. De Hermanus Boexstraat is er nog niet. Er zijn nog bushaltes te zien achter de kiosk. Op grond van die aanwijzingen en ook op basis van de auto's lijkt de foto uit de jaren vijftig. (Red.)


Geplaatst op

08-11-2017

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-11-2017
Naam: Antoon Franse  
img

Het pand van Boex staat hier nog in volle glorie terwijl dit pand in 1953 is gesloopt. Dus de foto is van voor die tijd.


Datum: 26-09-2022
Naam: bert van herk  
img

Een prachtige kiosk. Waarom staat er geen kiosk meer op de Markt? Zet meneer Frits op Strijp-S waar hij thuishoort en zet een kiosk op die plaats. En die bomen, daar is in de stad wel ergens anders plaats voor. En zorg dat er in die kiosk regelmatig wat te doen is. Lijkt mij nog niet zo stom. of denkt iemand anders er anders over?


Datum: 26-09-2022
Naam: ad Thijssen  
img

Ik denk voor de eventuele evenementen, en de horeca die er ruim van profiteert. Eventjes nog, zie jij nog harmonieën op straat? Ja, wanneer het moet, vanwege de subsidie.


Datum: 26-09-2022
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Da's nog niet zo gek gedacht van Bert. Het geeft Eindhoven en beetje een dorps karakter. In Waalre kijk ik ook uit op een kiosk en daar is ook altijd wat te doen. Sinterklaas wordt er ontvangen en met kerst is ie versierd met verlichting. De wethouder die hierover gaat, doet hiermee een goede daad.


Datum: 27-09-2022
Naam: P R F van der Cingel  
img

Het aantal auto's kan helpen bij de juiste datum. Tot 1950 had vrijwel niemand nog een auto, pas na 1950 kwamen er wat meer, 1952 lijkt mij het meest aannemelijk.


Datum: 28-09-2022
Naam: bert van herk  
img

Dat vond ik ook, en niet alleen harmonieën, maar ook andere muziekgroepjes/groepen. Met mooie verlichting eromheen. En moet ook overdag te gebruiken zijn voor iedereen. Lijkt mij mooi voor het winkelend publiek. Maar nu gaan ze zeggen "We hebben het muziekgebouw toch". Klopt, dat hebben we, maar dat hoor je buiten niet. Gezellig luisteren naar muziek uit de kiosk, bij een potje bier met een hapje, lijkt mij gezellig. Krijg er zin in. maar dit is een idee van een gewone burger. En of de burgers wel serieus genomen worden?


Datum: 02-10-2022
Naam: ad Thijssen  
img

Je hebt gelijk Bert. Ik heb enkele jaren als broekje bij het Stratum muziekkorps gespeeld en ook bij Apollo`s Lust. Maar muziek vanuit een kiosk met wat jij zegt geeft sfeer zoals vroeger. Er werd zelfs bij gedanst. Alleen al de serenades brengen bij jubilarissen thuis was al een uitje. Ook al ging je er alleen maar naartoe om een vriendinnetje op te doen. Dit ook omdat in die tijd veel mensen geen geld hadden om naar de schouwburg te gaan was dit een mooie bezigheid.


Datum: 03-10-2022
Naam: bert.van herk  
img

Ja Ad, het geeft inderdaad sfeer en gezelligheid. Zou mooi zijn op zaterdagavond, b.v., gezellige muziek op de Markt, met de lichten aan. Maar die kiosken zie je hier niet (nooit) meer terug, ook niet als alle kasteleins op de Markt hutje bij mutje leggen voor een nieuwe. De gemeenteraad zegt toch dat ze dat niet doen. Ze hebben per slot van rekening al die andere laten slopen, dus waarom aan een nieuwe beginnen? Past niet in het bestemmingsplan, krijg je dan te horen. Tja, politiek hè.