EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

37617

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

426 Vredeoord

Straat:

Grote Beek

Onderwerp 1.:

Gezondheidszorg

Onderwerp 2.:

Ziekenhuizen

Onderwerp 3.:

Rijks Psychiatrische Inrichting / Grote Beek

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
50 jarig bestaan R.P.I

Beschrijving

Op 2 februari 1918 werd de eerste patiënt opgenomen in het toenmalige Rijks Krankzinnigen Gesticht. In 1968 bestond het Psychiatrisch ziekenhuis, inmiddels R.P.I geheten, 50 jaar. Hoe de feestdag precies verliep is mij niet bekend, maar er was in ieder geval de ontvangst van gasten die de directie feliciteerden met deze mijlpaal. Ook was er een optocht rond de vijver voor het hoofdgebouw. De optocht bestond uit medewerkers van afdelingen en dienstonderdelen die hun werkzaamheden uitbeeldden. 's-Avonds was er nog een feest voor het personeel. 
Voor de ingang van het hoofdgebouw staat de staf van de R.P.I gereed voor de ontvangst van de gasten. Namen die ik nog denk te weten, van links naar rechts:
3e Dr. Zeijlstra, 5e tegen muur geleund Dr. vd Berg hoofdgeneeskundige en wnd. geneesheer (eigenlijk geneesvrouw) directeur, 6e Dr. Rentmeester geneesheer directeur, 7e Hr. Elenbaas hoofd alg.zaken/adj.directeur, 8e Dr Hardeman (denk ik) zenuwarts/psychiater en als laatste 2e van rechts: Dr. Klomp internist. Er was ook nog een Dr. Deinema werkzaam als zenuwarts/neuroloog, Ik weet niet of hij bij de groep staat.
<<< Zie ook foto 37644 ; (Red.) >>>


Geplaatst op

05-06-2017

Email bijdrager

img
Geen reacties gevonden bij deze foto