EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3758

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

215 Joriskwartier

Straat:

Leenderweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Leenderweg

Beschrijving

Hoe lang nog?


Geplaatst op

04-04-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-04-2006
Naam: Willie van Tilburg  
img

Ik weet nog dat jaren geleden hier een fietsenzaak was van Bob van Banier. Het logo was zo'n klein manneke met een alpinopetje.


Datum: 05-04-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Hoek Lupinestraat-Leenderweg. Op de tegenoverliggende hoek, kant Dopheide, zat Oosterse Tapijthandel Hol. De familie Hol woonde in de St. Odulphusstraat, Tuindorp. Maar wat betekent de opmerking: Hoe lang nog?


Datum: 05-04-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Omdat het vermoeden bestaat dat er in de toekomst veel afgebroken gaat aan de Leenderweg. Er zijn bedrijven bezig de panden op te kopen. En veel panden zijn al niet meer in particulier bezit.


Datum: 20-10-2006
Naam: Menno  
img

Wat hoor ik nu? Gaan dit soort kleine sfeervolle oud-Stratumse huisjes afgebroken worden? Dat zou echt te stom voor woorden zijn. Om welke bedrijven gaat het? Dan moet daar iets aan gedaan worden. Ik zou niet in een kille kantoor/bedrijven-omgeving willen wonen. Juist daarom woon ik op de foto een afslag verder.


Datum: 21-10-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Menno, doordat de meeste mensen die hier woonden inmiddels zijn overleden of naar een verzorgingshuis zijn, komen deze woningen in de verkoop. En speculanten zijn er als de kippen bij om deze woningen in bezit te krijgen, vaak via een katvanger. Je denkt je huis te verkopen aan een particulier maar later blijkt dat hier een bedrijf achter zit. Dit is niet tegen te houden. Jammer. In de toekomst, en dan praat ik over 10, 20 jaar zal het hele aanzicht van de Leenderweg veranderen. Grond is belangrijker en meer waard dan de huizen die er op staan.


Datum: 21-10-2006
Naam: Peter Weijtens  
img

Willy, Bob van Banier zat met zijn zaak tussen de Lupinestraat en de toenmalige, beruchte Tulpstraat (=huidige Dopheide). Het grote hoekpand op de foto was vroeger (35-40 jaar geleden) een supermarkt van Simon de Wit. Het logo van Bob van Banier was inderdaad een menneke met een alpinopetje. Naast fietsen verkocht hij ook allerlei keukengerei.
Jammer, als de vier oude, karakteristieke pandjes in de toekomst het loodje zouden moeten leggen. In het witte pand met zgn. Franse kap, nu een massagesalon, zat vroeger volgens mij de bekende Stratumse poelier Van Erp. Waar vind je die nu nog?


Datum: 21-10-2006
Naam: Ap ten Hartog  
img

Peter, Bob van Banier heeft ook nog op Belgiëplein in de wijk de Tempel gezeten. Dit is begin jaren 70 geweest. Heeft het niet lang volgehouden. Waar hij toen naar is vertrokken is mij onbekend.


Datum: 23-10-2006
Naam: Willie van Tilburg  
img

Om precies te zijn beste Peter Weijtens, zat Bob van Banier op de hoek Leenderweg en de Lupinestraat.


Datum: 23-10-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Naderhand heeft de heer Hol uit de Odulphusstraat in het pand van Banier een tapijtenzaak gehad.


Datum: 24-10-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Dit was de zoon van dhr. Hol die vooraan op de Leenderweg, naast de chinees, een antiekzaak had. In de rij waar ook kapper Van Moorsel zat en Toosje van Moorsel een souvenierwinkeltje heeft.


Datum: 24-10-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

De kapper was Van Grootel. Toosje van Grootel zit hier nog steeds.


Datum: 26-10-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Antwoord bestemmingsplan: dit is de redding geweest voor mijn ouderlijk huis, alles binnen de rondweg mag het vooraanzicht niet wijzigen, deze plannen worden iedere tien jaar aangepast cq gewijzigd. Schoonheidscommissie: als een speculant de panden die hij in bezit heeft laat verpauperen is de Schoonheidscommissie eerder geneigd toe te geven. (Zie maar in de Rochusstraat. Dankzij de bewoners is het hier niet doorgegaan.) En helaas weet ik inmiddels dat er al veel panden aan de Leenderweg in bezit zijn van bedrijven. Tegenhouden kunnen we alleen als veel mensen een bezwaar indienen.


Datum: 30-01-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Bob van Banier maakte ooit reclame door een fiets aan de gevel te hangen met de tekst 'OM TE STELEN!'. Hij werd op zijn wenken bediend. Voer voor juristen.


Datum: 09-04-2007
Naam: Piet van den Hoof  
img

Bob van Banier heeft een fietsenwinkel gehad in winkelcentrum Vaartbroek. Hij zat daar met zijn winkel aan de Stoutheuvel.


Datum: 01-08-2007
Naam: Roos Dielissen-Horsten  
img

De fietsenzaak van Bob van Banier zat tussen de Tulpstraat en de Lupinestraat.


Datum: 10-03-2017
Naam: Piet van den Hoof  
img

In het hoekpand heeft ook ooit een Simon de Wit kruidenierswinkel gezeten. In de winkel verderop zat vroeger bakker Maas.


Datum: 11-03-2017
Naam: Hans van Melis  
img

Volgens Peter Weijtens was het rond 1970 een supermarkt van Simon de Wit.


Datum: 12-03-2017
Naam: Anton van Kemenade.  
img

Volgens mij was het pand in 1970 nog wel of net nog niet een Simon de Wit kruidenier. Reeds in de jaren 50 was deze kruidenier hier al gevestigd.