EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

37239

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

431 Generalenbuurt

Straat:

Woenselsestraat*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Afbraak woningen Woenselsestraat

Beschrijving

De afbraak van een aantal woningen in de Woenselsestraat t.h.v. het nieuwe winkelcentrum Woensel.
Met dank aan: Jan Roosen


Geplaatst op

14-01-2017

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-01-2017
Naam: Wim Roxs  
img

Dit is naar mijn mening de rij huizen links van de Beekstraat west? Daar waar de bekende treurwilgboom in de voortuin van het rechter hoekhuis stond?


Datum: 15-01-2017
Naam: Antoon Franse  
img

De treurwilg komt boven het dak uit. In de huizen zonder pannen woonde rechts de familie Spapens en links de familie Van der Scheer.


Datum: 16-01-2017
Naam: Ben Damen  
img

Hier woonden o.a. de families Van Riet, Roosen, Van de Scheer, Spapens, Janssen, Van Os en De Laat.


Datum: 17-01-2017
Naam: Wim Roxs  
img

Bij een van de families die Ben Damen hierboven omschrijft, hebben mijn mijn moeder, mijn broer, zus en ikzelf nog eens geschuild tegen een bombardement uit de oorlog. Het bijna toevallige noodlot wilde, dat een van de bommen precies achter het pand in de tuin terechtkwam. Het huisgezin en hun onverwachte bezoek van bijna de hele familie Roxs kwamen gelukkig met de schrik vrij. Het enige wat er gebeurde, was, dat in de gang de kapstok op ons neerkwam! Nooit meer vergeten. Bij welke familie dat was, kan ik me niet meer herinneren.


Datum: 15-01-2018
Naam: Wim Roxs  
img

Indien het 4e huis van rechts van familie Spapens was, dan kan het daar zijn geweest waar we (moeder Roxs en de 3 kinderen) kort op bezoek waren in de oorlog in 1942, om even te schuilen in hun gang. Jawel tegen een neerkomende bom, die toevallig in de tuin terechtkwam van het hetzelfde huis. Ik kan me namelijk wel herinneren, dat het in een huis was, met de woonkamer links van de gang, en ongeveer in het midden van de rij. Ikzelf was toen 4 jaar oud.


Datum: 15-01-2018
Naam: Wim Roxs  
img

Het 4e huis werd volgens Antoon Franse bewoond door de familie Van der Scheer. Kan Joop van der Scheer zich niet herinneren dat er in 1942 een bom was gevallen tijdens een bombardement in hun EIGEN tuin?


Datum: 16-01-2018
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Ging het hier om Duitse of Engelse bommen? Volgens mij zijn er door Engelse bommen ook heel veel Eindhovenaren omgekomen. De richtmiddelen en bommen van heden zijn gelukkig slimmer. Dus de vliegtuigbemanning van toen had daar geen schuld aan.
Zo zijn de vader van Jan Aarts (Transport) en dhr. Van Vlokhoven (zijn kleinkind Leon was een goede kennis van me) omgekomen door Engelse bommen.


Datum: 16-01-2018
Naam: Appie van der Scheer.  
img

Er is wel een bom gevallen naast het huis van De Laat, het laatste huis links op de hoek. Daarnaast lag een sloot en een groentetuin, daar lag ook een schuilkelder. Die bom is gevallen 75 meter van die kelder op het land van familie Van Ewijk, die daar na de oorlog woonde.