EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

36769

Bijdrager:

Jaar:

1967

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Strijp-Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Luchtfoto Strijp richting Woensel

Beschrijving

Met de Luciferfabriek, het Stroomhuis (toen nog echt transformatorstation), de Elisabethtunnel en het rangeerterrein van Philips.
Opnamedatum 21-10-1967.


Geplaatst op

21-03-2016

Reacties:

Datum: 21-03-2016
Naam: Tini van Rooij  
img

Onderaan op deze foto ligt het rangeerterrein van Philips. Langs de Mathildelaan tegenover het Philips Stadion, links zie je nog een van de "vliegenmeppers". Het viaduct rechts is de Elisabethtunnel. Van daaruit naar links buigt er een spoor af dat naar de Philipscomplexen leidt. Dit spoor bereikte ongeveer tegenover de Philips Schouwburg het maaiveldniveau. Vandaar ging het richting Strijp 1, complex S naar de complexen T en R. Via T ging het langs de Achtseweg door naar het expeditiecentrum in Acht. Via een wissel voor de schouwburg was het rangeerterrein (onderaan op deze foto) bereikbaar. Complex E (Emmasingel) was bereikbaar via het Bels Lijntje, zie foto 36770.


Datum: 21-03-2016
Naam: Eric Kemperman  
img

Hier wordt gewerkt aan de viaducten van de "snelweg" Fellenoord, die dit deel van Woensel volledig op z'n kop zou zetten (lees: platwalsen).


Datum: 21-03-2016
Naam: Tini van Rooij  
img

Centraal op de foto ligt de luciferfabriek. Die ziet er verlaten uit, is waarschijnlijk al verhuisd naar de Hurk. In de collectie van Meulengraaf zitten nog een aantal mooie luchtfoto's van de nieuwe fabriek op de Hurk. Zie foto 36772