EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

36312

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Willemstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De overweg op de Willemstraat

Beschrijving

=== We kijken vanuit het centrum richting Strijp. Op de plaats van het blokje woningen in het midden van de foto vinden we tegenwoordig zorgcentrum de Vonderhof. Ook hier was de Gender weer eens buiten haar oevers getreden en moesten de voetgangers gebruik maken van vlonders. Red. ===


Geplaatst op

18-10-2015

Reacties:

Datum: 22-10-2015
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Ik denk dat we vanuit Strijp richting Centrum kijken.
Links zien we de rij lage huisjes aan de Willemstraat (vgl. foto 853), niet de plaats van de huidige Vonderhof want daar was toen geen rijtje woningen. Op de voorgrond ligt het spoor (je ziet de spoorboom), daarachter de brug dat is dus ook een aanwijzing dat vanuit Strijp werd gekiekt (zie ook 12083).


Datum: 22-10-2015
Naam: Sjef van Eijk  
img

Kees, kijk eens naar foto 35374 die ik ooit zelf maakte vanaf nagenoeg hetzelfde punt (ik stond iets verder richting centrum) en vergelijk de bebouwing.


Datum: 22-10-2015
Naam: Antoon Franse  
img

Komende vanuit het centrum stonden beide spoorbomen aan de rechterzijde, zie foto 2410.


Datum: 22-10-2015
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Je hebt gelijk Sjef, in Strijp stond vroeger verderop idd ook een rijtje lage huisjes (12295). En op de voorgrond een spoorboom en daarachter pas de brug, dat klopt toch wel met een kiek vanuit het centrum, zie 2410. I plead guilty.


Datum: 06-10-2018
Naam: Paul van der Cingel  
img

Ik was er nog niet toen deze foto gemaakt werd, maar wat aangeduid wordt als brug is volgens mij geen brug. Er was nl. helemaal geen brug. De Gender liep onder het spoor door en ging dan linksaf, onder de Willemstraat door, richting de driehoek Emmasingel-Bels lijntje-Willemstraat, die grotendeels van Philips was. Dat hek was, denk ik, om te voorkomen dat voetgangers in de Gender zouden vallen. Ik ben het overigens eens met Antoon dat de spoorbomen vanuit de stad gezien links stonden.


Datum: 07-10-2018
Naam: Paul van der Cingel  
img

Beste redactie, bij mijn commentaar bij foto 36312 heb ik een fout gemaakt, de spoorbomen stonden RECHTS als je vanuit de stad kwam en niet links zoals ik abusievelijk heb gezegd. Beetje stom, maar het zal de ouderdom wel zijn.