EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

35508

Bijdrager:

Jaar:

1920

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Kanaaldijk Noord

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Houtindustrie / Houthandel

Onderwerp 3.:

De Rietvink / Van Dijck-Stumpers

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Haven

Beschrijving

Een serie glasnegatieven uit de nalatenschap van Franciscus Josephus Brekelmans leverde deze fraaie opname op. Genomen vanaf Timmerfabriek de Rietvink biedt dit een blik op een bevroren kanaal. Ook de was aan boord van het schip (Henny - Eindhoven ?) zal men hebben moeten ontdooien.


Geplaatst op

23-10-2014

Reacties:

Datum: 13-11-2014
Naam: Marijke Brekelmans  
img

In die tijd werkte mijn grootvader Fransiscus Josephus Brekelmans (1886-1949) als bedrijfsleider bij Timmerfabriek de Rietvink. Volgens het commentaar van mijn vader Fransiscus Antonius Brekelmans (1917-2012) gaf hij er ook wel filmvoorstellingen.Het moet eenvoudig voor hem zijn geweest vanuit de timmerfabriek deze foto te maken. In hun woning aan de Tongelresestraat had hij op zolder een fotokamertje. Hij was lid van een amateurfotografenvereniging en en trok er 's zondags geregeld op uit. Volgens mijn vader met een heer Van der Poll. Mijn grootvader werkte bij De Rietvink van 1917 tot 1923.


Datum: 14-11-2014
Naam: Hans van Melis  
img

Eerst de gemakkelijke, rechts de fabrieksschoorsteen van M&dB, links daarvan Leerlooijer Keunen, Brouwer van Zeeland en Schröder en zonen. Het bos links daarvan is mij totaal onduidelijk.


Datum: 15-11-2014
Naam: Johan Vervest  
img

Welk bos?