EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

35277

Bijdrager:

Jaar:

1986

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Groot Paradijs

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Burgemeester Verdijklaan

Beschrijving

In 1963 werd de nieuwe straatnaam Burgemeester Verdijklaan vastgesteld. Het was gepland als 'weg van allure' tussen de Wal/ Stadhuisplein en de Paradijslaan/ Frederik van Eedenplein. Maar uiteindelijk veranderden de plannen en werd de wel al aangelegde straat weer omgeploegd. Op de foto de laan kort voor de sloop. Aan de Paradijslaan ligt dan ook nog de villa Franssen met zwembad (zie 30422).


Geplaatst op

06-07-2014

Reacties:

Datum: 08-07-2014
Naam: Eric Kemperman  
img

Kees, was het de bedoeling dat het een "2e villapark" à la Parklaan zou worden? Het is jammer dat er in plaats daarvan weer van die saaie blokkendozen weggezet zijn.


Datum: 08-07-2014
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Nee, Eric, geen compleet villapark. Een 'weg van allure' is een citaat van Jan Spoorenburg dat hij ongetwijfeld uit de oorspronkelijke ambtelijke stukken heeft gehaald. De gemeente bedoelt dan een brede, mooie, luxe weg, met bomen en fraaie bebouwing. Welke bouwprojecten ze in 1963 in gedachte hadden weet ik niet precies, maar vast geen villapark-laagbouw. Eerder grootstedelijke moderne flats die bij de city-plannen van toen pasten. Of kantoren misschien.
En saaie blokkendozen? Stadskantoor, Groot Paradijs en appartementen Paradijslaan zijn toch iets meer dan saaie blokkendozen? Toch wel goeie architectuur.


Datum: 08-07-2014
Naam: Johan Vervest  
img

Naar mijn bescheiden mening stralen het Stadskantoor en Groot Paradijs een sfeer van luxe uit.


Datum: 09-07-2014
Naam: Eric Kemperman  
img

Kees, een kwestie van smaak. De huidige architecten vinden een ontwerp mooi als het 'strak' is. Dat zijn genoemde gebouwen zeker. Maar ik vind 'strak' nogal saai.