EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

35076

Bijdrager:

Jaar:

1978

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Rechtestraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Huishoudelijke Artikelen / Speelgoed

Onderwerp 3.:

Hoyng

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
50 jaar Hoyng in Eindhoven

Beschrijving

Ter gelegenheid van het feit dat 50 jaar geleden op 10 mei 1928 Hoyng Eindhoven B.V. haar vestiging opende in de Rechtestraat 31, heeft Hoyng Eindhoven in 1978 een zestal speciale borden uitgebracht met afbeeldingen van stadsgezichten van oud-Eindhoven anno 1928. De fraaie voorstellingen zijn voor deze gelegenheid speciaal ontworpen door de oud-Eindhovenkenner, schilder en tekenaar Karel Vermeeren, wiens signatuur op elk bord voorkomt.
De borden met een middellijn van 25 cm. zijn handbeschilderd in Delfts-blauw en zijn vervaardigd door de in 1653 opgerichte N.V. Koninklijke Delftsche Aardewerkfabriek "De Porceleyne Fles". Van elk bord zijn maximaal 150 genummerde exemplaren geschilderd, vergezeld van een certificaat van echtheid van "De Porceleyne Fles".
De zes borden van de serie konden worden besteld voor fl. 375,00 per stuk
Voor een overzicht van alle zes borden klik hier.


Geplaatst op

14-04-2014

Reacties:

Datum: 07-08-2014
Naam: Wim van de Loo  
img

Dag Theo, vanaf 1972 was ik eigenaar van Hoyng Eindhoven en heb Karel Vermeeren gevraagd om de ontwerpen van de zes borden te meken. De originele aquarellen zijn nog steeds in mijn bezit.
In 1988 heb ik Hoyng aan Blokker verkocht en ik kan natuurlijk veel vertellen over mijn arbeidszaam leven, meer dan 40 jaar bij Hoyng, met deze boeiende branche. Graag vertel ik er over.
In afwachting en met vriendelijke groet, Wim van de Loo (1931).


Datum: 25-08-2017
Naam: Pamela van Doorn  
img

ik heb twee antiek porseleinen melkbekers. Graag zou ik iets weten over de oorsprong omdat ik er nergens iets over kan vinden. Ze zijn wit met aan de bovenkant een sierrandje in de kleuren, blauw, goud/geel met siermotieven en een fruitschaaltje. Onderop staat: Bavaria, in een klein keurmerkje daarboven staat Thomas en daaronder in het rood in sierletters: C. Hoyng, Den Haag, Amsterdam, Utrecht.
Kunt u mij hierover inlichten?


Datum: 25-08-2017
Naam: Ben Brekelmans  
img

Pamela, kijk eens op https://de.wikipedia.org/wiki/Rosenthal_(Unternehmen) om o.a. te zien dat het porseleinmakersbedrijf Thomas uit Marktredwitz in 1908 is gekocht door het bekende Rosenthal. Marktredwitz ligt in "Bundesland Bayern".