EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

35040

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

722 Blaarthem

Straat:

Laagstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Laagstraat

Beschrijving

Dit is mijn ouderlijk huis op de hoek Brahmslaan en de Laagstraat. Mijn vader heeft daar een oudpapier- en lompenhandel gedreven. Naast de woning is nog een stukje van café “De rooie bol” te zien. Ik verwacht dat de foto van begin 70'er jaren is.


Geplaatst op

31-03-2014

Reacties:

Datum: 02-04-2014
Naam: Harry van den Heuvel  
img

Hier zat voorheen de handel van Fons Vorstenbosch op de hoek (nu Brahmslaan/Hoogstraat). Deze hoek ken ik ook wel, hiernaast was een zwart pad. De geschiedenis gaat dat op dit pad granaten uit de Tweede Wereldoorlog lagen, die met alle gevolgen van dien ontploft zijn. Ik kom van de Hoogstraat, bij apotheek Ridas. We gingen vroeger hier veel spelen, richting de beemd, waar boer Murks woonde (een legende).


Datum: 06-04-2014
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Zie ook foto 33843.


Datum: 21-02-2017
Naam: Peter Meulendijks  
img

Tot 1972 woonden in dit huis mijn tante en oom, Jo en Willem Meulendijks. Het is hun ouderlijk huis. Ook mijn vader Antonius Meulendijks is daar geboren. Mijn opa woonde daar tot zijn dood in 1933, en mijn oma tot haar dood in 1959.


Datum: 27-09-2017
Naam: Leon van de Vorstenbosch  
img

Peter, ik denk dat de datum niet juist is. Vanaf 1967 tot 1976 heb ik in dat huis gewoond.


Datum: 10-05-2018
Naam: Peter Meulendijks  
img

Leon je hebt gelijk, mijn oom en tante zijn rond 1966 verhuisd van de Laagstraat 318 naar de Brahmslaan 27. Ik vergiste mij met de datum van de verkoop van de kwekerij, die was in 1972 aan Van Bakel. Het huis is geweest van mijn opa en oma, Petrus Meulendijks en Francisca Goudsmits. Die hebben er gewoond vanaf 1899 tot hun dood, resp. 1933 en 1959. Daarvoor heeft er mijn overgrootvader Wilhelmus Meulendijks met zijn vrouw Hendrica van den Eijnde gewoond. Wanneer het huis is gebouwd weet ik niet.


Datum: 15-01-2020
Naam: Pim van Gestel  
img

Wat leuk om dit pand te zien. Ik ben er wel eens geweest toen ik bij Leon in de klas zat. Een hele rustige jongen met een goed karakter. Ook papier heb ik er veel gebracht. Dit ging ik met mijn vriendjes of alleen ophalen in een oude bolderkar. We kregen dan een paar centen of dubbeltjes en daar kochten we dan weer snoep van bij De Gruijter of bij Jo van Alem op de Hoogstraat. Tegenover dit pand stond een houtfabriekje en daarnaast was een leeg veld. Dit gebruikten we om de weg naar huis af te korten. We staken de Hoogstraat over en konden dan weer via het veldje een stukje verderop naast Beelen op de Hoogstraat zo naar de Bennekel, waar ik woonde. Toen was er nog veel lege ruimte overal. Jammer dat alles zo vol is gebouwd. Leuk om te zien Leon. Hopelijk gaat alles goed met je.


Datum: 12-03-2022
Naam: Ronnie Geraerts  
img

Hallo Leon. Tegenover jullie zat toch een friettent die tot laat in de nacht open was? Die hadden onder andere hele lekkere hamburgers, McDonald's zou er jaloers op zijn. Hoor graag hoe die heette.


Datum: 03-08-2023
Naam: Martin Swinkels  
img

(Ronnie Geraerts) De "friettent" waar jij het over hebt was niet hier tegenover maar een klein stukje richting centrum aan de zijde van de Laagstraat met oneven nummers. Volgens mij nummer 337. Het was trouwens de cafetaria van Janus en Marietje Box. Hun specialiteit waren de "haantjes" en die verkochten ze tot in de vroege nachtelijke uurtjes.


Datum: 11-08-2023
Naam: ad Thijssen  
img

Harrie, de man die jij noemde was Frans Merks. Die woonde achter in de Beemd in een houten huisje tegen de Gender aan. Met aan de overkant de vuilnishoop waarachter drukkerij Vrijdag zat. Die loosde ook zijn misdruk van de sigarenbandjes daar. Het enige nadeel was als wij daar gingen zoeken kwamen we thuis met onze handen besmeurd met goudpoeder waarmee de bandjes bedrukt waren. Mijn broer en ik kwamen er vaak. Wij haalden de coloradokevers van de aardappelen en hij zette voor ons mussenklemmen, mussen waren er genoeg. Die mussen werden later door ons moeder geplukt en gebakken. Er zat wel niet veel aan maar het was wel leuk. Frans heeft voor zover ik weet toen hij vertrok uit de Beemd naast Troel Vorstenbosch gewoond. Ik ken alleen de zwarte pad die liep van de Laagstraat naar de Hagenkampweg. Hij werd ook wel de kluizenaar genoemd. Mooie tijd was dat. Dit waren dingen die neem je mee in je graf.