EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3489

Bijdrager:

Jaar:

1918

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Looierstraat*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Leerlooierijen

Onderwerp 3.:

Vosters

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Vosters Looierstraat (0)

Beschrijving

De brief die Louis Vosters van de Grinten van de Broekseweg 216 in Woensel schreef aan de Directeur van de Gas en Waterfabrieken te Eindhoven om zijn woonhuis aan te sluiten op het stadswater. Voor zijn looierij gebruikte hij het water van de Dommel. Op foto 3488 het hergebruik van dit briefhoofd. RHCe 15331


Geplaatst op

13-03-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 31-07-2006
Naam: Theo van den Dungen  
img

De familie Vosters heeft een grote oorsprongstak in de plaats Reusel. Zo werd Eduardus Franciscus Ludovicus Vosters daar geboren op 3 oktober 1855.
Zijn vader ( = Adriaan Lowis Vosters) overleed er op 4 april 1864. Eduardus trouwt op 30 juni 1879 ( te Oijen en Teeffelen) met Adriana Regina Maria Deelen, geboren op 10 augustus 1849 in Oijen Teeffelen
Het huwelijk geeft zeker 3 dochters en 2 zoons ( Johannes Baptista en Adriaan Louis Eduardus Saverius, roepnaam Louis). Deze laatste trouwt met Maria Johanna Catharina van der Grinten, geboren Woensel/Eckart als dochter van Godefridus Hubertus van der Grinten en Goverdina Maria van Gerdinge.
Gezien de ondertekening van de brief met Louis Vosters van der Grinten zal zijn vrouw wellicht een grote vinger in de ondernemingspap hebben gehad.


Datum: 02-12-2006
Naam: Jan Vosters  
img

Eduard en Adriana hadden inderdaad 2 zonen. Jan trouwde met Jo van Nuenen, zij hadden 2 kinderen Eduard en Mitzi. Eduard jr trouwde met Tiny Minke. Zij hadden 7 kinderen.
Louis trouwde inderdaad met Mia van de Grinten. Zij hadden 5 kinderen Huub, Ad, Eduard, Zus en Henk. Uit eeen tweede huwelijk (met Cor Pessers) werd Loes geboren. Eduard en Adriana hadden verder nog 4 dochters; Lies, Janet, Mien en Toos. Zij waren allen kinderloos.