EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

34764

Bijdrager:

Jaar:

2013

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Boschdijktunnel

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Boschdijktunnel

Beschrijving

Dit voormalig stukje Boschdijk tussen de Mathildelaan en de Fellenoord draagt de naam Boschdijktunnel. De foto is gemaakt vanaf de tunnel in de richting van de Fellenoord.


Geplaatst op

03-01-2014

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-02-2014
Naam: Simon Zijp  
img

Als oud Eindhovenaar voel ik me hier niet "thuis". Ik heb geen idee waarheen de fotograaf ons laat kijken: noord, oost of wat? Draait die blauwe bus naar rechts en zal dus onder het spoor door moeten om dan bij PSV op de hoek uit te komen? Of staan we hier bij het spoor en kijken we naar het noorden, richting Montgomerylaan? Die Boschdijktunnel is dus dat zwarte gat onder die blauwe bus?


Datum: 25-02-2014
Naam: Joost Vullings  
img

Beste Simon Zijp,
Uw laatste optie is de juiste, we kijken noord richting het voormalige terrein van de Antonius van Paduakerk aan de Boschdijk. De Montgomerylaan begint 100 meter rechts van de rechtertoren op de foto.
Links naast het centrale gebouw op de foto ligt de Boschdijk. Het zwarte gat onder de bus is een (naamloos?) fietstunneltje, de fotograaf staat met zijn rug naar de daadwerkelijke Boschdijktunnel (die nog steeds dezelfde is als op andere foto's op de site).

Met "oud"Eindhoven heeft dit stukje inderdaad niets te maken, de naam "Het Eindje" komt nog terug in een overdekte parkeerplaats die we terug vinden naast het gebouw met de blauwe ramen links op de foto.


Datum: 25-02-2014
Naam: Frans van Beers  
img

Dank voor de uitleg Joost, je bent me voor! Ik kwam op dit punt terecht door vooraan in de Lardinoisstraat, 34763 , linksaf te slaan en door te lopen tot de reling.


Datum: 26-02-2014
Naam: Simon Zijp  
img

Dank heren, voor de uitleg en aanvullingen. Nu blijkt dus dat ik dit stuk, de aansluiting van de oude Boschdijk op zijn aansluiting op de Emmasingel, in de loop van mijn wilde jaren vele malen op en neer heb gereden, op rolschaatsen, gewone fiets, bakfiets en brommer. Overigens "zakte het fietspad/trottoir niet zoveel als de rijbaan voor het overige verkeer. Ook die zijn hier verlegd of verdwenen. Deze plek deed me, na jullie uitleg, denken aan die mooie Duitse tekeningen "es war einmal ein dorf...." Uit eind zestiger jaren. Daarin wordt de stadsontwikkeling geschetst waarin kleine steden of dorpen terecht komen als ze meegaan in de vaart der volkeren. En de daaruit volgende vervreemding voor menigeen met zijn omgeving.
M.a.w. Hier is echt heel veel veranderd.