EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3439

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

St Trudoplein

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
St. Trudoplein met geparkeerde auto.

Beschrijving

Samenkomst Strijpsestraat, Doelenstraat en rechts de Frederiklaan.


Geplaatst op

10-03-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 10-03-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

In het midden (achter de verkeerszuil) café de Vlierhof, op de hoek van de Doelenstraat. De foto is genomen op de hoek waar een winkel in huishoudelijke artikelen was, Savenij of Savenije.


Datum: 11-03-2006
Naam: Walter Van der Elst  
img

Wat zo leuk is op deze foto zijn al die TV antennes op de daken.
Ik vermoed dat deze foto omstreeks 1958 gegenomen is.


Datum: 11-03-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Links langs de Vlierhof drogist 'het Kruispunt' met een prachtige gaper aan de gevel. Aan de andere kant van de Doelenstraat zat Noudje Verleg met zijn cafe. Veel plezier hebben we daar gehad. Vervolgens Bakkerij Rooijakkers, Bijnen Verlichting, van Turnhout (Nillis op 't pleintje) en Verberne Textiel. (hoek schootsetraat / St. Trudoplein/ frederiklaan) en op de andere hoek weer textiel winkel NOVA. Terug naar Savenije op deze foto, hierlangs zat Wenting Dames en Herenmode, dan Kuijpers-van den Heuvel, textiel, (ja ook in Strijp) en op de hoek met de Frederiklaan de Gruyter.
Op het electriciteitshuisje wat op het 'pleintje' stond hing een automaat waar je gaskwartjes kon halen.


Datum: 25-03-2006
Naam: Marc Adang  
img

Langs Wenting zat Hoogenbosch Schoenen, de zaak was onder en het gezin leefde boven. Daar woonden wij dus.


Datum: 19-03-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

Dat deel wat nu Pleintje heet, was vroeger een deel van de Schootsestraat. Hoek Frederiklaan/ Pleintje was eerst het pand van winkelier de Gruijter (nr. 99 oud), dan Kuijpers-van de Heuvel textiel, (nr. 101 oud), dan Maison Jeanette (nr. 103 oud), dan Wenting bedrijfskelding etc. (nr. 105 oud), en dan kwam Savenije op de hoek met Strijpsestraat, loodgieterij, huishoudelijke artikelen etc. (nummering Strijpsestraat). Overigens is dit de situatie van rond 1940-1950.


Datum: 20-03-2007
Naam: Marienella Meulensteen  
img

Ik kan me geen drogisterij 'het Kruispunt' herinneren in die rij. Volgens mij was het pand met de prachtige gaper Apotheek Aangenendt.


Datum: 20-03-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Nee hoor Marienella, Drogisterij het Kruispunt, (ik meen dat het nu een cafetaria is) had in de jaren 50, een prachtige gaper boven de deur.


Datum: 06-06-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Even voor drogisterij het kruispunt. Ik heb foto 12034 geplaatst. Op deze foto staat het pand waar drogisterij het kruispunt in heeft gezeten. Ook kan je zien waar de 'Gaper' op heeft gestaan. Hopenlijk dit probleem ook weer opgelost.


Datum: 15-06-2008
Naam: Jan Toirkens  
img

Ik heb wat fotozakjes gescand van Drogisterij het Kruispunt, Strijpsestraat 184, links langs de Vlierhof hier. Drogisterij Aengenendt zat verderop, zelfde kant en stuk van de Strijspestraat naar links toe hier op de foto, richting Ekkerstraat.


Datum: 27-07-2008
Naam: Ria Stöver-Toirkens  
img

Ja de Vlierhof. Daar staan allerlei koffiepotten door de hele kroeg. Die zijn weer afkomstig van m'n broer Wim Toirkens. En nog even, op het Strijps pleintje was er ook altijd 'n kermis. Ook nog met van die grote schuiten. Dan ging je heel erg hoog. Maar te hoog, dan werd je afgeremd doordat er 'n houten paneel omhoog kwam. Wham en dan stond je meteen stil.


Datum: 24-09-2014
Naam: Else Kemper  
img

Van 1969 tot 1975 heb ik in de bovenwoning van drogisterij Het Kruispunt gewoond, waar toen al de ETOS drogisterij in zat. Ik woonde daar met mijn man Huub Verlijsdonk en onze oudste zoon Dave. In 1973 is onze tweede zoon daar geboren. Mijn schoonmoeder woonde in de Doelenstraat. Huub was dus een echte Strijpse Kraaier en we . hebben dan ook heel wat gezellige uurtjes in de Vlierhof doorgebracht. Een dagelijkse en dus vaste gast die zo goed als bij het interieur hoorde was Jan v.d. Hurk. In het bovenhuis van de Vlierhof woonde de eigenaresse van de Vlierhof en onze buurvrouw: Lina Brouwers en weduwe van Harrie Brouwers die vrij jong stierf. Het cafe werd toen verhuurd aan een jong echtpaar. De man heette Martien. Toen zij eruit gingen kwamen Tonnie van Dongen en zijn vrouw erin. Erná weet ik niet meer omdat ik naar Spanje ben verhuisd.


Datum: 24-09-2014
Naam: Jan Toirkens  
img

Else : Over het Kruispunt gesproken, weet jij wie er voor jullie tijd voor 1969 in zat? Ik bedoel de dogisterij ?


Datum: 25-09-2014
Naam: Else Kemper  
img

Hallo Jan, ik weet dat het de eigenaars waren van de drogisterij en ik kan me die naam van die familie nu even niet meer herinneren. Daar kom ik nog wel achter en als ik het weet dan zal ik die naam doorgeven. Het waren ook deze mensen die het beeld van de gaper op dat plateautje aan de voorgevel hadden gezet. Toen zij de drogisterij over deden aan Etos hebben ze het beeld meegenomen. Wat ook nog leuk is om te vermelden is dat achter de winkel een grote tuin lag. Wij hadden daar onze berging voor de fietsen. Tijdens de oorlog zijn daar stukken steen in de tuin gevallen en van die stenen hadden deze zelfde eigenaars een klein Maria grotje gemaakt en er stond een Maria beeldje in wat uit Lourdes kwam. Nu zit er een friteszaak in dat pand.


Datum: 25-09-2014
Naam: Tini van Rooij  
img

In de beroepenlijst van 1953 staat alleen de naam "Het Kruispunt" Strijpsestraat 184. In 1964 daarbij de naam Hermans, JHA en in 1966 Maas-Hermans.
In 1970 is het een Etos Drogisterij en staat de naam Verlijsdonk H genoteerd, die zal dan waarschijnlijk in het woonhuis hebben gewoond.


Datum: 25-09-2014
Naam: Else Kemper  
img

Hallo Tini, wij waren Verlijsdonk en mijn toen man Huub werkte bij Etos. Voor ons woonde er de bedrijfsleider van deze Etos drogisterij en zijn naam was Charles Loots.


Datum: 26-09-2014
Naam: Jan Toirkens  
img

Else : de namen van de familie Hermans-Maas en Sloots kende ik, maar het zal waarschijnlijk iets eerder zijn geweest rond 1955. Er staat me iets bij dat de familie Munsters de drogisterij runde, waar dus het Kruispunt zat. Zegt de naam je iets?


Datum: 27-09-2014
Naam: Else Kemper  
img

Nee Jan, de naam Munsters zegt me niets. Charles Loots was de eerste bedrijfsleider van de Etos Drogist in dit pand. Hij werkte voor Etos en het pand was in bezit van Etos. Via woningbeheer van Etos wat door Mw. van der Plas werd geleid, kwam Charles Loots daar boven te wonen. Toen hij een huis kocht kwam de bovenwoning weer vrij en zijn wij (Huub en Else Verlijsdonk-Kemper er gaan wonen. Ik weet niet hoe lang Charles er heeft gewoond voor ons, maar wij hebben er ruim 5 jaar gewoond tot we ook een eigen woning kochten.