EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

33621

Bijdrager:

Jaar:

1958

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Deken van Somerenstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

MAVO / (M)ULO / VMBO

Onderwerp 3.:

Pleincollege Aloysius / De Roosten MAVO

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Lerarencorps Aloysiusmulo

Beschrijving

Waarschijnlijk schooljaar 1958/59.
V.l.n.r.: V.d. Kerkhof, Piet v.d. Heuvel (volgde Hille op als hoofd), Pa Luijks, Van Etten, Bakermans, Hille (hoofd der school), Mertens, IJzermans, Jan Smit, Kees Swinkels.


Geplaatst op

24-04-2013

Reacties:

Datum: 11-02-2014
Naam: Ruud van Heerwaarden  
img

Aan de heer Jan Smit bewaar ik goede herinneringen. Als leraar heeft hij mij ook nog een jaar les gegeven op de Detailhandelsschool, zowel Nederlands als geschiedenis. Hij was ook verbonden aan een toneelclub, dr. Ariëns geloof ik.
De heer Luijks was geen fijne leraar Engels, met zijn stofjasje aan en armpjes over elkaar. Later ben ik hem nog tegengekomen als onderdirecteur van de Handelsavondschool in het gebouw van het Joriscollege.


Datum: 12-02-2014
Naam: Wim van Hest  
img

Wat een leuke foto. Het is wel heel wat jaren geleden dat ik op de Aloysius zat (1959). Alle leraren herken ik nog wel. In het bijzonder de heer Swinkels (wiskunde). Ook de heer Bakermans was bijzonder. Hij speelde verdienstelijk viool.


Datum: 07-02-2015
Naam: Harry van den Heuvel.  
img

Ruud, ik denk dat je je vergist met de heer Luijks. De heer Claes was plv hoofd en Van Zuilen hoofd, denk ik.


Datum: 07-02-2015
Naam: Ruud van Heerwaarden  
img

Harry. In mijn zorgvuldig bewaarde diploma van de handelsavondschool (St. Joris),ondertekend door de voorzitter F. Claes, 10 juni 1966, 18 jr. oud, weet ik praktisch zeker dat F. Claes de directeur was en de heer Luijks, die op de Gestelsestraat woonde, onderdirecteur. Dikwijls daar gezien in een net pak en geen stofjas aan. Hetgeen hij wel altijd op de Mulo St. Aloysius droeg. Maar ... geheugen is een raar ding.


Datum: 01-05-2017
Naam: Paul Vogels  
img

Frans Bakermans is op 23 april 2017 op 86-jarige leeftijd overleden. ik mocht zijn collega zijn van 1984 tot zijn pensioen rond 1989. Hij speelde toen nog steeds viool in ons docentenorkest! Fijne man en collega.