EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

33041

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Humboldtstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Humboldtplein- Daguerrestraat

Beschrijving


Geplaatst op

24-01-2013

Reacties:

Datum: 29-01-2013
Naam: Riet Devilee-Weijtens  
img

Hé, dat huis, op Humboldtplein 16, daar hebben wij gewoond. Bedankt voor het plaatsen van deze foto. We hebben daar van 1965 tot 1979 altijd heel leuk en gezellig gewoond. Er waren veel kinderen van onze leeftijd in de buurt. Ik bewaar goede herinneringen aan het pleintje! groetjes, Riet


Datum: 30-01-2013
Naam: Jan van de Donk  
img

Hallo, ik ben Jan van de Donk, Humboldtplein 14. Daar heb ik gewoond vanaf 1955. Ik was toen 16 jaar en had "vaste verkering" met Rietje Thijssen, die woonde op de Marconilaan. ( Wie weet iets te melden over rietje Thijssen?) In 1964 is mijn vader daar overleden en mijn moeder is terug gegaan naar Stratum. Ik was inmiddels getrouwd (niet met Rietje) en woonde in Veldhoven. Ik heb goeie herinneringen aan de dansavondjes bij vrienden, oa bij Wim Matla en de zaterdagavonden in het parochiehuis op de Boschdijk.


Datum: 24-10-2014
Naam: Han Wolters  
img

Hallo Jan, ik weet dat jij verkering had met Rietje Thijssen, maar die woonde niet in de Marconilaan, maar in de Torricellistraat 5


Datum: 24-10-2014
Naam: Jan van de Donk  
img

Hallo Han, je hebt gelijk, in de Torricellistraat heeft ze óók gewoond. Maar de gehele familie Thijssen is in de 50er jaren verhuisd naar de Marconilaan, ze woonde daar naast de familie Vermeulen, Bert hoorde ook tot onze vriendenkring. Misschien kan jij nog meer namen, ik hoop nog steeds de weg naar Rietje Thijssen te vinden.
Rietje had 1 broer Martin, die was bevriend met Martien de Jong (ook Marconilaan) en 2 zussen, de oudste Elly, getrouwd met Ad Drent, had een modezaak op de Kleine Berg.
Groetjes van een dolende Jan van de Donk


Datum: 25-10-2014
Naam: Riet Devilee-Weijtens  
img

Hallo Jan en Han,
Ik weet niet of het helpt, maar in ons huis, Humboldtplein 16, heeft voordat wij daar kwamen wonen óók een familie Thijssen gewoond. Dan was dan vóór 1965. Ik weet niet waar deze familie naar toe verhuisd is.
Groetjes,
Riet


Datum: 25-10-2014
Naam: Han Wolters  
img

Op Humboldtplein 16 woonde de familie Thijs met Harrie Thijs ben ik bevriend geweest


Datum: 25-10-2014
Naam: Han Wolters  
img

Hallo Jan het andere zusje heet Leny die is getrouwd met Ruud Lieben.


Datum: 25-10-2014
Naam: Jan van de Donk  
img

Hallo Riet,
Bedankt voor het meedenken, maar ik weet niet of het écht helpt.
Naast ons (wij woonde op nr 14) woonde een familie de Vries en daar weer naast een familie Thijs.
Misschien bedoelde je deze familie, maar van beide is mij niets meer bekend
Twee deuren naar de andere kant woonde een familie van Riet, maar helaas, allen zijn uit mijn gezichtsveld verdwenen.
Maar.... ik geef nog niet op, ben inmiddels 77jaar en hoop toch nog iets over "Rietje Thijssen" te horen.
Misschien zegt een aandachtige lezer iets over een antiekzaakje op de Tongelresestraat in de 60-70-80er jaren.


Datum: 22-08-2017
Naam: Els Meijer de Vries  
img

Vanaf beginjaren 1950 tot 1972 heb ik op het Humboldtplein gewoond tussen de fam Thijssen, later fam Weijtens en fam vd Donk. Ik was bevriend met Truus Leeuwenburgh, Petra Marijnissen, Ina Schippers en Marjo vd Stokker. Mijn broers, Cees en Nout hadden er een vriendenkring waarvan er nog steeds een aantal met elkaar contact heeft zoals Miek Maartens, Rob Leeuwenburgh, Wieb Wiebenga, Maria Marijnissen, Leny Windhorst.


Datum: 30-09-2020
Naam: sjef koman  
img

Hallo beste lieve mensen van Woensel-West, erg leuk om jullie berichten te horen over de vriendschappen die jullie hadden op het Humboldtplein en in de Humboldtstraat. Mijn naam is Sjef Koman van Humboldtplein 11, ik woonde op de hoek. Al die namen die jullie noemden ken ik allemaal. Ik ben nu al weer 64 jaar jong. Ik was 7 jaar toen ik op het Humboldtplein ging wonen. Voordien woonden we op een flat op de Marconilaan, Johan van de Waalsweg 22, tegenover bakker Fekken. Het was toen erg gezellig met iedereen. Tegenover ons woonde de familie Van de Broek, vader zat bij de politie. Mijn vader heeft zijn hele leven op het Humboldtplein gewoond. Hij is 96 jaar geworden en is nu vier jaar geleden helaas overleden. Had een zus Wilma en Rita en Tom en ik Sjef. Moeder is te jong gestorven: 77. Zij heette Sien.
Ik hoop dat jullie mij terug willen mailen. < Klik op het blauwe envelopje als je een e-mail direct naar Sjef wilt sturen.  ( Red.) >