EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3281

Bijdrager:

Jaar:

1997

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

411 Limbeek-Noord

Straat:

Anthony van Leeuwenhoeklaan

Onderwerp 1.:

Calamiteiten

Onderwerp 2.:

Branden

Onderwerp 3.:

Overige Branden

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Schoolgebouw Anth.v.Leeuwenhoeklaan.

Beschrijving

Zondagochtend 23 februari 1997 om 08:00 ging de brandweer naar de Anthony van Leeuwenhoeklaan hoek Marconilaan voor een leegstaande school in brand. Ter plaatse werd de code middelbrand gegeven. De school, die stond waar momenteel het gebouw de Kattenrug staat, stond op de nominatie om gesloopt te worden. In die tijd sliepen er vaak zwervers in het gebouw waar de brandweer dan ook rekening mee hield. Het was dan ook niet de enige keer dat de Eindhovense brandweer naar die school moest voor een brand(je).


Geplaatst op

28-02-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-03-2006
Naam: Nelly Kruize-Vieth.  
img

Was hier niet de 2e Christelijke Mulo gevestigd in 1968, nadat we eerst op de Iepenlaan gezeten hadden, met als directeur meneer Van Vliet?


Datum: 22-03-2006
Naam: Bea Boyland-Bossema  
img

Volgens mij is dit de Mulo, maar die is geopend, ik dacht in 1961 of 62. Ik ben aan de Iepenlaan begonnen, maar toen de nieuwe pantoffeltjesschool klaar was zijn we er met zijn allen naartoe gelopen vanaf de Iepenlaan. En ik ben in 1963 van school afgegaan.


Datum: 22-03-2006
Naam: Bert van Engeland  
img

Volgens mij werd de school in 1961 geopend. Ik zat in 1960 in de 1e klas in het noodgebouw naast de nieuwe school. Het noodgebouw werd later afgebroken om plaats te maken voor een gymzaal. Ik heb toch wel veel positieve herinneringen aan die tijd. Ik vind het eigenlijk droevig om de aftakeling van dit gebouw op deze foto te zien.


Datum: 23-03-2006
Naam: Bea Boyland-Bossema  
img

Ik kan me helemaal geen noodgebouw herinneren (trouwens ook geen gymzaal). Was dat er dan voor de nieuwe school geopend was?
=== Bea, 1960 bestond 't noodgebouw, 1961 opening nieuwe school, 19?? afbraak noodgebouw en bouw gymzaal. Red.===


Datum: 25-03-2006
Naam: Bert van Engeland  
img

Na de lagere school aan de Iepenlaan (CNS) waar ook de 2e Chr. Ulo van de heer Van Vliet was, ging ik in de zomer van 1959 naar de 1e klas van de 2e Chr. Ulo. Het grootste deel van die school zat toen in de Iepenlaan, maar twee klassen zaten in een houten noodgebouwtje naast de nieuwbouw van de school aan de Marconilaan. Leraren moesten op en neer fietsen. Handenarbeid hadden we ergens op een zolder van een school aan de Bezemstraat en gymles (de jongens althans) in een school aan de Limburglaan. De gymzaal naast de school is gebouwd toen ik al van de school af was, dus na 1963. Op luchtfoto 3519 zie je de school nog in volle glorie en ernaast de gymzaal.


Datum: 09-03-2009
Naam: Henk Bossema  
img

Mijn eerste jaar op de Mulo was in 1957. Ik heb het eerste jaar doorgebracht in een noodlokaal in de Iepenlaan. Mijn tweede jaar begon in de nieuwe Mulo-school aan de Marconilaan en dat was in 1958. Het 3e jaar begon dan in 1959 en het 4e jaar zou dan in 1960 moeten beginnen maar ik was niet overgegaan, dus ik moest mijn 3e jaar weer overdoen. Volgens mij is de school in 1958 geopend. Ongeveer twee maanden later ben ik van school afgegaan, want op 8 dec. 1960 ben ik twee maanden gaan varen naar Zuid-Afrika. Daarna ben ik bij V&D begonnen. In 1962 ben ik naar Canada vertrokken.


Datum: 09-03-2009
Naam: Bea Boyland-Bossema  
img

Henk, ik ben je nicht uit de Keldermansstraat. Ik dacht dat jij iets ouder bent dan ik. Ik ben in ieder geval nog een tijdje naar de Iepenlaan gegaan, maar weet niet meer hoe lang dat was. Ik geloof dat dat 1959 was. Ik woon dus ook al jaren niet meer in Nederland en ik kijk heel graag naar Eindhoven in Beeld. Ik heb de foto's ook gezien die jij in december instuurde van de school in de Galileïstraat.


Datum: 21-12-2010
Naam: Ferry thissen  
img

Hier heb ik op het grafisch lyceum gezeten, van 1992 tot en met 1994. Toen is eerst de gymzaal afgebrand en daarna de school afgebroken voor de kattenrug meen ik.


Datum: 15-07-2011
Naam: Jan Otterspoor  
img

Van 1971 tot medio 1975 volgde ik in dit schoolgebouw het middelbaar algemeen voortgezet onderwijs (voormalige MAVO). De school werd toen al - waarschijnlijk vanaf de invoering Mammoetwet, 1969 - 2e Christelijke MAVO genoemd. Ik vond de inpandige architectuur van dit gebouw mooi. De directeur was De Groot. Omdat dit schoolgebouw slechts 8 lokalen telde, en elk schooljaar vaak 10 tot 12 groepen omvatte, was een dependance noodzakelijk. Deze was aan de Iepenlaan, in een voormalige lagere school. Namen van leraren die me nog te binnen schieten: Ormel; wiskunde en Nederlands, mevr. Havinga: Frans en Engels, dhr. Havinga: Frans en geschiedenis, dhr. Leertouwer: Duits, dhr. Van Lieshout: biologie. Voor zover ik me kan herinneren, is deze 2e chr. Mavo in 1977 verhuisd naar een nieuw gebouw in noord-Woensel en veranderde de naam in: "De Boeg". (Anekdotisch: in de vierkante uitbouw op de foto lag een enorme kokosmat van zo'n 2x2 meter waar je niet omheen kon. Voor aanvang 1e lesuur om 08:10 en na elke pauze posteerde de conciërge, de heer Hol, zich met spiedend oog bij deze kokosmat en keek of iedereen zijn voeten veegde. Degene die dat vergat werd door hem aan zijn oren opzijgezet - 1e of 4e klasser: gelijke monniken, gelijke kappen - en kon als iedereen binnen was 'zijn of haar entree' nog eens overdoen.)


Datum: 06-03-2012
Naam: Rinus Dost  
img

Ja, zonde dat dit stukje jeugdsentiment ook al weer weg is. Bovenstaande namen van leraren kan ik nog aanvullen met de heren Duker (die ooit een rol kaftpapier voor deze afgebrande hoofdingang op mijn rug kapotsloeg), Maartense, een fantastische leraar Frans (meezingen met de Poppys). Mw. Havinga had zelfs mijn vader nog les gegeven, dat was een ouwe tang van de oude stempel. Ik denk met veel plezier terug aan mijn jeugdliefdes die ik hier beleefde.


Datum: 08-04-2013
Naam: Helma van der Klei- de Vries  
img

In 1962 kwam ik hier op school, eerst in het noodgebouw en ook nog een jaar op de Iepenlaan. Ik weet nog dat we Engels kregen van Van Huis, wiskunde van Wijnands en Nederlands van Vink. De Groot was toen hoofd, maar Van Wijk is volgens mij daarvoor waarnemend hoofd geweest. Het is voor mij een leuke tijd geweest.


Datum: 22-11-2016
Naam: Ellen Brouwer  
img

Tussen 72 en 75 op deze school gezeten (2, 3 en 4 mavo). Het derde jaar zaten we op de Iepenlaan.
Ik deel de herinneringen van hierboven. Aangevuld met Ormel die de moderne dichtkunst onder de aandacht bracht (Oteboe, Mark begroet smorgens de dingen, de Blauwbilgorgel). De leraar voor biologie en scheikunde heette Lieveld. Dhr. Hol inspecteerde ook regelmatig de staat van de boekenkaften. Indien niet goed, dan overdoen.
In de hal stond een terrarium met schildpadden en een krokodilletje(?) en er was een leraar die heel eenvoudig over te halen was tot het vertellen van verhalen, wat we dan ook vaak deden. Naam even vergeten.
Zonder de andere leraren tekort te doen stak dhr. Maartense met al zijn originele ideeën er bovenuit, o.a. dag na het songfestival naast een cassetterecorder de tekst van een Frans lied uitpluizen en opschrijven. Later nog les gehad van zijn vrouw. Nog plezier van al het Frans dat ik van hen heb geleerd.
Kortom toen ik van de week weer eens in Eindhoven was, kwam het jeugdsentiment aan alle kanten weer naar boven.
Is er nog een gewone foto van deze school? En van de Iepenlaan?


Datum: 03-11-2017
Naam: Arjen Strik  
img

Dag, ik ben bezig met een boek over mijn jeugd. Ik zat op de 2e chr. Mavo in de jaren 1969 tot 1973. Ik ben op zoek naar de namen van de leraren en hun vakken. Wellicht kan jij me verder helpen. Of heb je nog leuke verhalen.
<<< Arjen, heb je de reacties onder de foto al gelezen? (Red.) >>>


Datum: 15-01-2018
Naam: Arjen Strik  
img

Er was ook een docent met een donkere huidskleur. Ik weet niet meer welk vak hij gaf, maar hij had het stopwoordje 'dus', dat ik per les turfde. Weet iemand nog zijn naam en het vak dat hij doceerde?