EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

31231

Bijdrager:

Jaar:

1934

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Frederiklaan

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Anton Philips

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Huldiging Anton Philips

Beschrijving

"Toen Dr. A.F. Philips de zestig bereikte, was hij tevens bijna 40 jaar werkzaam geweest voor de onderneming. Dit dubbele jubileum werd de 17e Maart gevierd met een huldiging door het gehele personeel op het terrein van P.S.V. Indrukwekkend was de opmars van het personeel, dat afdelingsgewijs langs de tribune trok om zich dan op het terrein op te stellen. Uit naam van het personeel bood de heer Staal Dr. A.F. Philips een schilderij aan van Williy Sluiters, waarop men de jubilaris afgebeeld ziet tegen een achtergrond van verlichte fabrieksgebouwen."

Uit het jubileumboek dat in 1951 werd uitgegeven bij het 60-jarig bestaan van Philips.


Geplaatst op

18-05-2012

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-05-2012
Naam: Wim Vlemmix  
img

Staat het zo echt in het Jubileumboek? De schilder van dat mooie portret is namelijk de beroemde schilder Jan Sluijters waar onlangs nog een overzichts tentoonstelling van is gehouden in het Singermuseum in Laren.

>>>Ja Wim zo stond het letterlijk in het jubileumboek. Ik vond het ook al raar en heb het aangepast. Maar toen bleek jij al gereageerd te hebben en zou mijn aanpassing jouw reactie overbodig maken. Vandaar dat ik het weer in de oorspronkelijke staat heb teruggebracht. Dat is eigenlijk ook beter omdat cursief schrift tussen aanhalings- en sluitingstekens gebruikt wordt voor letterlijk aanhalingen. Bedankt voor je scherpzinnigheid. (CP red.)<<<