EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

30535

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

Batenhof

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Voortgezet Onderwijs / Scholengemeenschappen

Onderwerp 3.:

Overige Voortgezet onderwijs / Scholengemeenschappen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Pius X Mavo

Beschrijving

Deze groepsfoto van het personeel van de Pius X Mavo, Batenhof 1, is gemaakt in schooljaar 1967/68
 Staand van links naar rechts: Chris Moonen (handelskennis en aardrijkskunde), Luc van Stratum (Nederlands en Duits), directeur Geert Hermans (Frans ), ?? (Engels),
Siraar van Corven (handelskennis en geschiedenis), Miel de Rijk ( wiskunde), adjunct-directeur Antoon van den Berk (Frans), Gerard van Deursen (tekenen), Rini Geeven (Duits, Dekaan), Pater Alexander (godsdienst). Hurkend van links naar rechts: Lambert Sliepenbeek (Engels en biologie), Sef Soons (Duits).

Met dank aan P. van der Linden

Op de achtergrond zien we het gebouw van Philips Brandweer. Daarboven zien we nog net de torenspits van de Nededrlands Hervormde Kerk aan de Schootsestraat.
Als ik directeur Geert Hermans vergelijk met de onderwijzer op foto 30529 dan moet het welhaast dezelfde persoon zijn.


Geplaatst op

14-02-2012

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-02-2012
Naam: Ger van der Palen  
img

Wat een keurkorps; Mijn geheugencellen draaien overuren en ik herken dan ook 7 personen. Ik was een jaar eerder, na een verblijf van 5 jaren en tot vreugde van dhr. Hermans vertrokken met ULO A en B op zak.
De donkere frons van dhr. Moonen, de joviale houding van dhr. Van Stratum, de grijns van dhr. Hermans, de vriendelijke bejegening door dhr. Van Corven, de links en rechts verdwijnende blik van dhr. Van den Berk, het handgebaar over zijn haren van dhr. Geeven en de zweetdruppels van dhr, Sliepenbeek...... ze komen zo weer in de herinnering terug. Ik vond het geen prettige tijd, maar beleef hier toch enige leuke minuten aan.


Datum: 14-02-2012
Naam: Willem Kuhr  
img

Ook ik heb op die school gezeten. Volgens mij heet de leraar rechts van Dhr. Hermans Simons. Ik weet niet meer welke vakken hij gaf. Toch wel een leuke tijd gehad op de Pius X. Vooral met Sliepenbeek !!


Datum: 15-02-2012
Naam: Peer Wouters  
img

Volgens mij was de man naast dhr Hermans leraar engels. Zijn naam kan ik niet meer herinneren maar zijn bijnaam was volgens mij : de bull .
Pater Alexander had als bijnaam : het lempke.


Datum: 29-02-2012
Naam: Gerard Zwenger  
img

Ook ik heb op deze school gezeten. De schoenen van Hermans kraakten verschrikkelijk als hij dictee gaf en met Sliepenbeek was het lachen. Dhr Geeven was al overspannen als hij de klas in kwam. Volgens mij heb ik ook les van Cor Platenburg gehad .


Datum: 18-08-2012
Naam: Ad van Berkel  
img

Ik heb op deze school gezeten van 1957-1961. Het nieuwe gebouw (Batenhof)werd in 1960 in gebruik genomen volgens mij. Het begon allemaal in de Struijkenstraat, hoewel mijn eerste klas wegens ruimtegebrek gehuisvest werd in de Lagere school van het Drents dorp.
De meeste leraren herken ik wel. Vanwege wat andere gezichten o.a. de pater neem ik aan dat deze foto van na 1961 moet zijn (maar wel kort daarna)
De Sliep gaf buiten Engels ook muziek en tekenen; Hij heeft ook nog in de gemeenteraad van Eindhoven gezeten en heeft een goed gedocumenteerde fotoreeks op "Schoolbank" gezet.


Datum: 01-05-2014
Naam: Peter Bijvelds  
img

Ik heb van 1963 tot 1976 op deze school gezeten. De leraar engels naast Hermans (de bul) heet Thijs(achternaam !). voornaam weet ik niet. Ik heb van al deze leraren les gehad, behalve van Soons.(Ken ik ook niet)


Datum: 02-05-2014
Naam: Ellen Geven  
img

Het is volgens mij Jan Thijs en het is in ieder geval Rini Geven
(je schrijft dat met een e)