EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3033

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

215 Joriskwartier

Straat:

Heezerweg

Onderwerp 1.:

Panorama - Stadsoverzichten

Onderwerp 2.:

Stratum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Heezerweg met Radar en v.d. Boomen.

Beschrijving

Deze foto heb ik gestuurd gekregen van Joop Schoot. Een van de twee broers van Foto Radar. Foto is genomen van de St. Joriskerk. Bij de fietser zie je het pand, wat een beetje schuin staat, van Foto Radar. Daar achter een parkeerterrein met een witte auto, deze staat tegen de zijgevel van cafe v.d.Boomen.


Geplaatst op

17-02-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-06-2006
Naam: Sienie v.d. Hurk - v.Dommelen  
img

Voor het pand van foto Radar stond de boerderij van van Doremalen, met nog een huisje ernaast.
Aan de overkant vooraan, die schuine rij huizen, in het laatste daarvan woonde het gezin van Dommelen, waartoe mij vader behoorde. Dan weer een rij huizen, in het eerste is vroeger de fam. Eijk, nu Leenderweg 129, een zaak begonnen in woninginrichting. Dan het laatste vrijstaande huis van de fam. Morlog en dan kwam de grote stoep.


Datum: 19-02-2008
Naam: Gerrit van Bree  
img

Hallo ik ben geboren op nr 31 in 1953, tegenover Radar. Naast ons was nog een fotowinkel nl. Herman van Braght en daar waar de touringcar staat was busbedrijf Indekeu gevestigd.
Leuk om onze achtertuin nog eens terug te zien.


Datum: 19-02-2008
Naam: Gerrit van Bree  
img

In de tijd dat deze foto genomen is zat de fam. v.d. Boomen nog niet in het café maar de fam. Wijnen. De dochter Nelleke was nl. mijn vriendinnetje maar toen ze uit het café gingen zijn we elkaar uit het oog verloren.


Datum: 30-09-2009
Naam: Ties van den Berge  
img

Riekus van foto Radar heeft onze bruidsreportage gemaakt in 1968. Wij zijn getrouwd in de St. Josephkerk Tongelre en er zitten een paar erg mooi interieurfoto's bij, uiteraard met bruidspaar, maar de moeite waard. Wij vonden Riekus een voortreffelijk fotograaf. In die tijd werd er nog voornamelijk in zwart-wit gefotografeerd; het kleurenprocédé was nog niet zo betrouwbaar.
De buitenopnamen met "staatsieportret" heeft hij gemaakt achter de Burgh aan de Geldropseweg.


Datum: 25-12-2009
Naam: John Van Der Kruis  
img

Hallo leuke foto, ik heb me vaak afgevraagd hoe het was om van de toren te kijken. Ik ben geboren op Heezerweg 19 het huis staat net niet op de foto, het was het eerste huis van schuine rij huizen. Ik heb hier 14 jaar gewoond totdat alles afgebroken werd. Prachtige tijd, ik was vriend met Wim van den Boomen en kwam dus veel in het Kelderke,  zo noemden ze het café. in het vrijstaande huis nr. 35 woonden mijn opa en oma Aarts. Radar heeft ook mijn ttouw foto's in 1985 gemaakt, groet John.