EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

30247

Bijdrager:

Jaar:

1956

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

322 Doornakkers-Oost

Straat:

Generaal de la Reystraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Plein Gen. de la Reystraat en Simon van der Stelstraat

Beschrijving

Dit plein heeft er in mijn herinnering vijf jaar zo bijgelegen. Wat voor ons kinderen niet zo gek was, we hebben er heerlijk kunnen spelen. Maar het stoorde de volwassenen zodanig dat er op 1 april het bord "Generaal Rommelplein " hing.
De kinderen: Jackie de Vries ?, Mieke Baltissen, Pieter Baltissen, Henk Meulman, Marianne Thijssen, Nettie van Lierop, Dorry van Lierop, Ans van Herpt en Freek Meulman.


Geplaatst op

06-01-2012

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-01-2012
Naam: Agnes Lotens-Klerkx  
img

Wat leuk om een oude foto te zien van het huis waar ik nu woon!


Datum: 08-01-2012
Naam: Ria de Turck  
img

Leuk hoor, om die " ouwe" kleine kindertjes van toen nog eens te zien. Of het Jackie de Vries is weet ik niet. Ik dacht dat hij toen meer krullekes had. Weet je dat hij nog steeds in de Dr.Willen Leydslaan woont, maar nu aan de andere kant op de hoek? Ik zie hem nog wel eens als ik mijn moeder bezoek. Aardige vent.
Aan de overkant van het plein op nr. 16 woonde toen de familie van de Ven. Moeder van de Ven reed als eerste 'n auto, een lichtgrijze DKW. Zij had toen 'n zeer goede baan. Helaas is zij evenals haar man Theo jaren geleden al gestorven.


Datum: 08-01-2012
Naam: Nettie Brouwer van Lierop  
img

Ik weet helemaal niet meer wie er nog wonen in de buurt. Mijn ouders zijn in 1966 naar Vaartbroek verhuisd. Daarna ben ik nog wel eens bij Fam. van Herpt op bezoek geweest, maar ook dat is al meer dan 30 jaar geleden. Ik ben in 1966 naar Limburg vertrokken. Ik kijk wel altijd vanuit de trein of ik nog wat kan zien van mijn oude buurt.
Van mensen aan de overkant kan ik me herinneren dat juffrouw. Van de Moer daar woonde, zij was onderwijzeres op onze lagere school.


Datum: 08-01-2012
Naam: Ria de Turck  
img

Hallo Nettie, ik denk dat jij juffrouw Moerenburg - of berg bedoelt. Zij woonde in het tweede of derde huis in de Simon van der Stelstraat vanaf de Herzenbroekenweg.
Was een heel aardige juf. Groetjes.