EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

29880

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Buiten Eindhoven

Buurt:

225 Eikenburg

Straat:

Aalsterweg

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Villa's

Onderwerp 3.:

Overige Villa's

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Huize "Voorbeek"

Beschrijving

Onderschrift bij de foto: "Huize 'Voorbeek', v/h villa van Smits van Oyen. Aan de Aalsterweg, hoort nu bij Aalst, Gemeente Waalre."
Deze villa ligt, komend vanaf Eindhoven via de Aalsterweg, direct links achter het viaduct van de A2/N2. Tegenwoordig is dit gemeente Waalre maar vroeger was het gemeente Eindhoven. Op de plattegrond van Eindhoven van 1964 staat het nog als Eindhovens gebied ingetekend. Tegenwoordig zijn in dit pand gevestigd Witlox Van den Boomen, Adviseurs en Accountants - Belastingadviseurs.


Geplaatst op

24-11-2011

Reacties:

Datum: 25-11-2011
Naam: Kees van der Hoeven  
img

In 1972 was er een grenswijziging die de grenzen van Eindhoven gelijk trok met de inmiddels gerealiseerde snelwegen rond de stad. Dit deel van de voormalige Aalsterweg 391-395 werd Waalres grondgebied. Eindhoven ontving ervoor in ruil een flinke lap van Waalre (High Techcampus).


Datum: 25-11-2011
Naam: Wil van Hout  
img

Tegenwoordig zitten hier de nazaten van mijn dienstmaatje Van de Boomen uit de Runstraat met een accountants- en assurantiekantoor.


Datum: 06-10-2016
Naam: Mathi Prygoda  
img

De spelers van Chemie Halle (DDR), tegenstander PSV eerste ronde UEFA-cup, zijn daar ondergebracht na de hotelbrand eind september 1971.


Datum: 07-10-2016
Naam: Tini van Rooij  
img

Het pand was destijds in gebruik bij Philips als guesthouse. Hier werden belangrijke buitenlandse gasten gehuisvest tijdens hun bezoek aan Philips. Philips vond dat er geen kwaliteit werd geboden door de Eindhovense hotels. Toen hotel Cocagne werd geopend werd het guesthouse opgeheven.


Datum: 07-10-2016
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

"Gewone" buitenlandse gasten werden wel ondergebracht in o.a. hotel De Wildeman, Old Dutch, het afgebrande 't Siiveren Seepaerd, Bristol en Schimmelpenninck.