EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

29765

Bijdrager:

Jaar:

1935

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

335 't Hofke

Straat:

Kuilenstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kuilenstraat 4

Beschrijving

Op de foto het huis aan de Kuilenstraat 4 in Eindhoven. De foto is gemaakt omstreeks 1935, het pand is gesloopt in de zestiger jaren van de vorige eeuw. Op de zijgevel vormen de ankers het jaartal 1661, het zou kunnen dat dit het bouwjaar is maar een beetje onwaarschijnlijk lijkt mij dat wel. Mogelijk dat er iemand iets meer weet over het bouwjaar van dit huis?


Geplaatst op

12-11-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 13-11-2011
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Zie ook foto 29180


Datum: 18-11-2011
Naam: B. van den Broek  
img

Nou, zo onwaarschijnlijk is dat jaartal 1661 helemaal niet. Wat als eerste opvalt is dat het een voor deze streek opvallend hoog dak heeft. Je ziet de gebintdelen deels uit de gevel steken. Tevens valt op dat er net boven het raam 2 spaarboogjes in het metselwerk zitten, die bij een vroegere raampartij gehoord hebben. Waarschijnlijk is dit ook de oude voorgevel van de boerderij geweest. Dit was dan ook geen langgevelboerderij , die bestonden toen nog niet .Mogelijk is de boerderij zelfs ouder dan 1661 geweest, een zogenaamd "hallehuis", zoals op enkele schilderijen van Pieter Bruegel te zien zijn. Dat deze boerderij in de 60er jaren nog gesloopt is, is echt dramatisch. Zou een van de oudste monumenten van Eindhoven geweest zijn!


Datum: 19-11-2011
Naam: Toon Vogels  
img

Beste B. van den Broek, zeer bedankt voor uw informatie. De foto komt uit ons familiealbum en de vrouw die voor het huis staat is de grootmoeder van mijn echtgenote. Het is mevrouw Van der Heijden en zij heeft samen met haar gezin enkele tientallen jaren in dit huis gewoond. Haar man was destijds zeer bekend in Tongelre omdat hij melkboer was.