EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

29367

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

631 BeA2

Straat:

Oirschotsedijk

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
K.M.T. De Tjitjak

Beschrijving

Het Katholieke Militaire Tehuis op Vliegbasis Eindhoven.
Voor geïnteresseerden heb ik nog een aantal   interieurfoto's.


Geplaatst op

26-09-2011

Reacties:

Datum: 26-09-2011
Naam: Hans Vervoort  
img

Op de Eindhovensedijk, tegenover de ingang van de legerplaats Oirschot (nu Generaal Majoor de Ruijter van Steveninck-kazerne), stonden in de tijd van de verzuiling twee Militaire Tehuizen. Een protestants en een katholiek, naast elkaar een P.M.T. en een K.M.T. Toevalligerwijze stond op een van deze huizen ook "de Tjitjak". Is de plaatsaanduiding bij bovenstaande wel juist?


Datum: 06-06-2013
Naam: J. Willems  
img

Nadat Piet Naus, zaakvoerder van de Klimop-winkelier aan de Waalstraat (gelegen naast het pand van P. Oosterbosch) met zijn zaak was gestopt, is hij uitbater geworden in het KMT De Tjitjak. De Tjitjak was (voor zover mij bekend) gevestigd aan de Oirschotsedijk links vóór kamp Beatrix. Ik herinner mij dat ik in de Tjitjak (als misdienaar) een keer de pastoor van Acht heb geassisteerd bij een voetwassing op Witte Donderdag.


Datum: 06-06-2013
Naam: Ben Brekelmans  
img

Volgens mij is dit de voorloper van wat nu Zalencentrum Valkenhorst is, gelegen aan de Oirschotsedijk 23.


Datum: 07-06-2013
Naam: P Hertogs  
img

Ben, zalencentrum Valkenhorst ligt ongeveer 2 km verder richting Eindhoven, aan de andere zijde van de weg. Deze foto is bij Steakhuis The Longhorn.


Datum: 08-06-2013
Naam: Tini van Rooij  
img

Naar mijn mening is dit geen Eindhovens maar Oirschots grondgebied.


Datum: 08-06-2013
Naam: Peter Vermeulen  

Ik hou het op Nieuw-Acht, zie foto 33869.


Datum: 08-06-2013
Naam: Ben Brekelmans  
img

Het is echt Eindhoven, geen twijfel mogelijk. Voor ons echt Eindhovense Back to the Sixties moesten de vergunningen voor bijvoorbeeld de afsluiting van de Oirschotsedijk worden afgegeven door de Gemeente Eindhoven. De postcode 5657 AD bevestigt dit ook nog eens.


Datum: 09-06-2013
Naam: Tini van Rooij  
img

Je hebt gelijk, ik wist niet dat er meerdere KMT's waren. Net als P. Hertogs dacht ik dat het het tehuis betrof tegenover de Legerplaats.


Datum: 10-06-2013
Naam: Willem van de Ven  
img

KMT's zaten vroeger bij elke grotere kazerne. De protestantse militaire tehuizen PMT waren qua ambiance duidelijk de meerdere van de nogal saaie KMT's.


Datum: 01-02-2016
Naam: Mart Meeuwsen  
img

Omschrijving K.M.T. De Tjitjak. Het Katholieke Militaire Tehuis op Vliegbasis Eindhoven. In mijn herinnering lag dit tehuis een paar honderd meter vanaf de hoofdpoort van het Beatrixkamp aan de Oirschotsedijk. De Vliegbasis zelf had geen militair tehuis, dus de foto-omschrijving is m.i. niet correct


Datum: 02-02-2016
Naam: Jan Schakenbos  
img

De leiding was in handen van de aalmoezenier ingedeeld op de Vliegbasis Eindhoven. Je trof er ook alleen "Blauwe" uniformen. De eerste "aal" was Fritschi. Begonnen op de Vliegbasis in een houten gebouw naast de verkeerstoren (in 1952). Daarna naar de Oirschotsedijk. Hij was ook de bouwheer van de "Tjitjak" naast het Beatrixkamp. De dansavonden in deTjitjak (1953-1954) waren in Eindhoven bekend en geliefd bij de dames. Met een Luchtmachtbus opgehaald en thuisgebracht! Het toezicht van de aalmoezenier gaf de garantie aan het thuisfront dat het oke was. (Ik ben van 1952 tot 1988 op Welschap geplaatst geweest.)