EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

29292

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Kleine Berg

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kleine Berg 26-22

Beschrijving

Toen en nu Eetcafé De Baron op nr. 26 en op nr. 22 zat toen Verfgroothandel Hooijen en tegenwoordig B-Essential Hugo Boss.


Geplaatst op

19-09-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 17-02-2012
Naam: Lowy Cremers  
img

Voordat hier een horecazaak zat, was het niet Hooijen verfgroothandel maar zat er een slager in en achter op de plaats zat Jan Louwers zijn worstjes te fabriceren. Hooijen verfgroothandel zat toen een pand richting Vrijstraat aan dezelfde kant en heeft inderdaad jaren later, toen de slager er uit was de zaak doorgetrokken. Hooijen had een groothandel in verf annex een drogisterij. Ik ben nu 71 jaar heb bij Jan Hooijen in het magazijn gewerkt.


Datum: 03-12-2018
Naam: Paul van der Cingel  
img

In aanvulling op wat Lowy schrijft nog het volgende. Hooijen had een drogisterij in het pand rechts van het pand waar Hooijen op staat. Voordat Hooijen in dit pand kwam zat daar inderdaad een slagerij, Van Kollenburg, die op de ruit had laten schilderen Centrale Vleeschhal. Achter dit pand en ook de panden rechts daarvan was een vrij grote achterom, waar de bedrijven hun goederen konden ontvangen. Via de hier zichtbare poort en een tweede in de eerste bocht van de Kleine Berg kon je er komen, ook met voertuigen.