EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

29150

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Transportondernemingen

Onderwerp 3.:

C.J. van Oorschot

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
C.J. van Oorschot transportbedrijf

Beschrijving

In 1953 zit C.J. van Oorschot op de Hurksestraat 6. In 1960 stopt hij zijn bedrijf en wordt buschauffeur bij Arnold van Dijk op de Hoogstraat.
Op de foto een Canadese GM 6x4 met Jumbo-aanhanger.
In 1955 bestond zijn wagenpark uit 3 trucks. Op deze foto zien we links een dump-Chrevolet C60 met kipper, in het midden een diesel-Mack NR en rechts een Henschel HS100, beter te zien op een andere foto.


Geplaatst op

31-08-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 31-08-2011
Naam: Hans Vervoort  
img

Op de aanhanger liggen misschien wel de Bailey-constructies die gebruikt zijn voor de perronoverkapping van het station.


Datum: 31-08-2011
Naam: Peter Vermeulen  

Nou Hans, dat kan ik wel ontzenuwen. Het zijn noodwoningen die bestemd waren voor Friesland.


Datum: 16-10-2022
Naam: P R F van der Cingel  
img

Na de oorlog vertrokken de geallieerde troepen naar huis, Canada, USA, GB, Polen. De voertuigen bleven achter, net als voorraden. De vrachtwagens werden snel door het bedrijfsleven in gebruik genomen, er was immers een groot gebrek aan. Maar ook andere spullen bleven achter, zoals uniformen en andere kleding, en ook (ingeblikte) voedselvoorraden. Die werden in zogenaamde dumpwinkels verkocht en waren zeer welkom omdat de gewone productie van levensmiddelen door gebrek aan grondstoffen maar langzaam op gang kwam. Tot 1950 bleven veel goederen op de bon, koffie was het laatste product dat nog op de bon was. De vrachtwagen op de foto is vermoedelijk een Chevrolet, hoewel in de VS meerdere fabrieken werden ingeschakeld voor de productie van militaire voertuigen.


Datum: 17-10-2022
Naam: bert van herk  
img

Deze man kende ik persoonlijk. Ik heb eind jaren zestig begin jaren zeventig vaak met hem staan buurten in de Maria van Bourgondiëlaan in Gestel, waar hij woonde met zijn gezin. Een van zijn dochters is de vriendin van mijn vrouw, nu nog. Mijn vrouw komt ook uit de Bourgondiëlaan. Het waren vriendinnen (buurmeisjes), met name Ineke van Oorschot. Hij heeft mij zelfs nog gevraagd of ik voor hem wilde werken op de wagen, maar ik had andere interesses. Die twee meiden gaan wel eens de stad in samen, en ik mag nooit. mee. Twee handen op een buik.


Datum: 17-10-2022
Naam: A van den Heuvel  
img

Mijn vader was chauffeur bij Cor van Oorschot, en ik ben daar geboren in 1953. Er woonden daar vier gezinnen in een groot huis. Op deze site staat nog ergens een foto daarvan.


Datum: 22-10-2022
Naam: bert van herk  
img

Als je kijkt op foto 14739 in de cabine, dan zie je een kindergezichtje. Dat is (na navraag gedaan te hebben) Ineke van Oorschot, zijn dochtertje (nu ook al in de zeventig), de vriendin van mijn vrouw.