EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

28774

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Pieter Breughelstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Groothandel / Grossierderij

Onderwerp 3.:

Overige Groothandelszaken

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Oversier & Zn

Beschrijving

A.P. Oversier & Zn, groothandel in autobanden, Pieter Breughelstraat 22


Geplaatst op

23-07-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 16-09-2011
Naam: Margriet van Veen Oversier  
img

Dit is mijn opa. Het autobandenbedrijf is later voortgezet door mijn vader Arie Oversier. In één van de werkplaatsen maakte mijn oom Jan Oversier rubberen doppen e.d voor bv onder stoelen en krukken.


Datum: 09-12-2012
Naam: Beitske Oversier  
img

Dit is mijn opa. Leuk deze foto terug te zien want ik heb hem zelf niet.


Datum: 20-03-2013
Naam: Jan Naus  
img

Hallo Margriet, Heb jij ook niet een broer? Zijn naam ben ik even kwijt,die heeft volgens mij nog bij mij bij Gooren lichtreklame gewerkt. Tegen over jullie woonde Ad Brouwers heeft eerst een tijdje een winkel in naaimachine's gehad en is daarna ook bij Gooren gaan werken, en om de hoek bij jullie woonde Harrie Thomassen. Zelf heb ik in de Abraham van Diepenbeeck straat gewoond.


Datum: 22-03-2013
Naam: Margriet  
img

Hallo Jan Naus, ik heb 2 broers, maar volgens mij heeft er geen gewerkt bij Gooren. Ad Brouwers ken ik wel, die woonde idd tegenover ons maar volgens mij had zijn vrouw een winkel met borduurwerk en aanverwante art. Ze hadden een zoon, en die heette volgens mij Jürgen. Harrie Thomassen klinkt bekend, maar kan er geen gezicht bij krijgen. Was dat een duivenmelker?


Datum: 22-03-2013
Naam: Jan Naus  
img

Hallo Margriet,
Eigenlijk weet ik weet ik wel zeker dat een van de twee bij Gooren (dan misschien vakantie werk) gewerkt heeft, heb hem wel een paar keer opgehaald bij jullie thuis als we voor het werk ergens heen moesten, alleen weet ik zijn naam even niet meer. Inderdaad van de winkel van Ad dat klopt. Hun zoon heet idd Jurgen en heeft inmiddels een prachtig bedrijf in lichtreclame waar Ad, nadat hij bij Gooren met pensioen is gegaan, nog een aantal jaren bij Jurgen is gaan werken. Helaas Ad is twee jaar geleden overleden. Wat Harrie Thomassen betreft die was die was geen duivenmelker maar was de boekhouder bij Gooren


Datum: 17-09-2014
Naam: Arie Oversier  
img

Beste Jan Naus, ontzettend leuk dat ik deze foto krijg toegestuurd. Ik heb zelfs IN deze auto gezeten. Hij is mijn opa en ik ben naar hem vernoemd. Bedankt voor de foto. Hoe kom je overigens aan mijn emailadres en gegevens? Groet, Arie Oversier


Datum: 21-09-2014
Naam: Sander Oversier  
img

Mijn Vader A.J Oversier (jawel ook een Arie :-)) vertelde mij dat dit ook zijn Opa was.
Deze Chevrolet was donkergroen en reed wel 120 km /h, aan de benzine werd Petroleum toegevoegd als kosten besparing. Mijn vader is de zoon van Maarten Oversier en reed destijds wel eens met zijn Opa mee in deze auto.
Opa Maarten heeft ook een bandenzaak gehad, en diverse andere bedrijven.
Mijn vader heeft vroeger bij Opa gewerkt en is vervolgens voor zichzelf begonnen in vrachtauto onderdelen en vervolgens Antiek te Helvoirt en heeft momenteel nog een Antiek zaakje in Vlijmen (de Akker 46)
Met vriendelijke groet, Sander Oversier.