EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

28693

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Kempensebaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kempensebaan

Beschrijving

Geretoucheerde scan van een zwaar beschadigd papieren negatief, dus foto is waarschijnlijk gemaakt tijdens de oorlogsjaren, mogelijk door mijn vader.
We zien een deel van de Kempensebaan, met links het begin van de Jan Steenstraat. Rechts ga je naar het helaas gesloopte poortgebouw.


Geplaatst op

12-07-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-07-2011
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

En waarom is die Kempensebaan zo breed met een plantsoen tussen de rijbanen?


Datum: 12-07-2011
Naam: Frans van Beers  
img

die was zo breed Giovanni, in mijn herinnering ook nog in de 50tiger jaren. Hier zie je het ook 28694


Datum: 12-07-2011
Naam: Tini van Rooij  
img

Giovanni, de Kempensebaan maakte deel uit van een twintigerjarenplan om de toekomstige verkeersdrukte in Eindhoven het hoofd te kunnen bieden. De huidige rondweg is hiervan het resultaat, kijk bijvoorbeeld naar de aanleg van de Leostraat, ook uit die tijd. Voor de rest is het plan maar gedeeltelijk uitgevoerd. De Kempensebaan maakt deel uit van de verbinding Elzentlaan, St. Jorislaan, Gabriel Metsulaan, Tenierslaan, Kempensebaan, Tongelresestraat. De brug over het kanaal, nodig voor deze verbinding is nooit gerealiseerd, de aansluiting Kempensebaan / Tongelresestraat evenmin. Een gedeelte van een derde ring wordt heden ten dage nog gevormd door de beide Floralanen, Tivolilaan en Petrus Canisiuslaan. En al die straten werden uitgevoerd in 2 rijbanen met een plantsoen in het midden, op de groei.
Wie heeft er een overzicht van dit complete plan?


Datum: 12-07-2011
Naam: Afs Palm  

Kijk ik goed, is deze foto gespiegeld want we rijden toch altijd rechts. Op de foto niet, aan het verkeersbord te zien.


Datum: 12-07-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

Mij staat bij dat de Kempensebaan ooit deel uitmaakte van een gepland tracé dat Valkenswaard en het achterland tot in de Belgische Kempen beter moest gaan ontsluiten. In Valkenswaard zou aansluiting worden gemaakt op de oostelijk van het plaatselijk centrum gelegen Kempische Baan. Om die reden werd deze brede straatweg niet naar een schilder genoemd, zoals de rest van de straten hier in de buurt, maar kreeg ie een geografische duiding mee.


Datum: 12-07-2011
Naam: Frans van Beers  
img

Inderdaad gespiegeld, zoals ook Sjef van Eijk per mail opmerkte! Beiden goed gezien! En ik heb de foto snel gekanteld en nu klopt hij. Weet iemand hoe men papieren negatieven afdrukte?


Datum: 13-07-2011
Naam: Jan van Rooij  
img

Frans, een negatief van papier kan je afdrukken door het negatief op zijn kop op een vel fotopapier te leggen en deze van boven te belichten met een sterke lichtbron, 1 of 2 seconden. En zo kan je ook een negatief maken van een foto.


Datum: 29-07-2011
Naam: Gerard de Beurs  
img

Hier, linksvóór, de Jan Steenstraat en, volgens mij wat later, achter in de hoek bij slager Triki (huis wat naar voren staat) werd in de jaren 50/60 het wagenspel opgevoerd (dit was amateurtoneel op een platte wagen/oplegger).


Datum: 06-09-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

In de 70'er jaren werd het plan voor een verbinding Elzentlaan, St. Jorislaan, Gabriel Metsulaan, Tenierslaan, Kempensebaan weer actueel. Nadat het Eindhovensch kanaal in 1971 voor de scheepvaart werd gesloten, vormde het geen obstakel meer voor deze verbinding. Het plan werd gedoopt "Oost tangent"; daarbij bedachten sommige politici dat je het kanaal net zo goed kon dempen om er een nieuwe verbindingsweg naar Geldrop/Mierlo over aan te leggen. Was o.a. om DAF een betere ontsluitingsroute te bieden. Gelukkig is dit nooit doorgegaan. Waarschijnlijk te duur.