EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2811

Bijdrager:

Jaar:

1937

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Strijpsestraat

Onderwerp 1.:

Gezondheidszorg

Onderwerp 2.:

Verzorgings-, Verpleeghuizen / Ouderenhuisvesting

Onderwerp 3.:

De Passaat / Paulushuis

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Strijpsestraat met liefdegesticht (2)

Beschrijving

Het liefdegesticht (ook wel nonnenklooster, later het Paulushuis) stond tegenover de pastorie van de St Trudo. Hier is het alweer verbouwd. (zie foto 2810)


Geplaatst op

03-02-2006

Reacties:

Datum: 03-02-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

In het gesticht woonden bejaarden met geld, die de verzorging konden betalen. De nonnen woonden ook in dit gebouw. Het Paulushuis was aan de Frederiklaan, waar vroeger de Huishoudschool Maris Stellawas. Links naast het gesticht was een postkantoor.


Datum: 10-10-2007
Naam: Bjorn (?)  
img

Het liefdesgesticht stond niet, maar staat er nog steeds, op dit moment antikraak bewoond en wachtend op renovatie.


Datum: 11-10-2007
Naam: Netty de Laat-Uijen  
img

Strijpsestraat 144 is dit. Hier woonde van 1950 tot 1954 mijn grootouders. Zij vierden hier hun Gouden Bruiloft. Later kwam ik weer eens hier om oudere repatrianten uit Indiƫ te behandelen en kwam ik tot mijn grote verbazing terecht in de kamer van mijn grootvader. Mijn oma is hier gestorven en opgebaard geweest, wat op mij veel indruk maakte.


Datum: 03-08-2009
Naam: Rolf Cras  
img

Bij de gouden bruiloft van de familie Uyen werd 's middags een film gedraaid; als misdienaar van de Zusters mocht ik daarbij zijn.
Wij woonden op Strijpsestraat 148, bijna recht tegenover de pastorie


Datum: 05-08-2009
Naam: Netty de Laat-Uijen  
img

Ik kan me van een film niets meer herinneren. dat zal wel tijdens de receptie geweest zijn denk ik. Er waren nogal wat kleinkinderen en die moesten ook vermaakt worden.
Dat feest werd gevierd in de school die achter (?) dit klooster lag .


Datum: 06-08-2009
Naam: Rolf Cras  
img

Dat klopt, en daar werd die film gedraaid, in een provisorisch verduisterde zaal van de school, een Charlie Chaplin, het gouden paar was daarbij. Ik meen dat je grootvader burgemeester was van Waalre...


Datum: 07-08-2009
Naam: Netty de Laat-Uijen  
img

Ook dat klopt Rolf, hij is ruim 12 jaar burgemeester van Waalre geweest. Mijn oma had een herseninfarct gehad en toen konden ze niet meer blijven wonen in Waalre. Zij is ongeveer 6 weken na dat feest in dit huis gestorven aan een zwaar infarct. Dat heeft veel indruk op mij gemaakt, ik was toen 7 jaar. Ik zie nog mijn vader aan haar graf staan huilen. En na de begrafenis hadden wij als kinderen veel plezier in de Ark op het toneel en achter de gordijnen.


Datum: 05-07-2010
Naam: Giovanni Hartogs  
img

Weet iemand of er al definitieve plannen zijn met dit monumentale gebouw? Het zou eeuwig zund zijn als dit gebouw verloren gaat. Het liefst zou ik zien dat het Paulushuis weer in de staat wordt gebracht als op deze foto (zonder de vleugel links dan, want die is al afgebroken om plaats te maken voor de ingang van het Hof van Strijp. Aan de linkerzijde van het voormalige Paulushuis, waar die vleugel aan heeft gezeten, is nog een deel van een toilet en een badkamer te zien. Hopelijk wordt dit ook netjes weggewerkt.