EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

27984

Bijdrager:

Jaar:

2011

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

322 Doornakkers-Oost

Straat:

Jan van Riebeecklaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Franciscusschool / BoschAkker

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
St. Franciscusschool

Beschrijving

doorgang op de speelplaats aan de achterkant van de vroegere St. Franciscusschool aan de Jan van Riebeecklaan.


Geplaatst op

19-04-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-04-2011
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Deze doorkijk is van de lagere school naar de kleuterschool. De ronde gaten zaten er vroeger niet in en als je dan op de speelplaats wilde komen van de kleuterschool moest je gewoon via de uitgang Franciscusschool rechts en dan links om deze gatenmuur heen door het poortje naar van de kleuterschool. Mijn kleuterschool van juffrouw Wijnen, juffrouw van Haren en juffrouw van Leeuwen. De kleuterschool met de ronde klas.


Datum: 08-01-2012
Naam: ML van der Zanden  
img

Ook ik heb op de St Franciscus-meisjesschool gezeten, van 1967 tot 1971.Toen de gaten nog niet in deze muur zaten, deden we er spelletjes tegenaan, bijvoorbeeld 'bok bok, hoeveel hoorntjes heb ik op mijn kop?'
Aan de andere zijde van het plein was een laag opstaand randje. Daarop zaten we om poezieplaatjes te ruilen. Een hele rij meisjes, met sigarendoosjes op schoot.


Datum: 09-01-2012
Naam: MarieLouise van der Zanden-van Gisbergen  
img

Aan de kant van de kleuterschool was vroeger een afdak. Daaronder schuilden we als het regende. Dan stonden we daar met tientallen kleuters te scanderen: 'Onze Lieve Heertje, geef mooi weertje, geef mooie dag... dat het zonnetje weer schijnen mag'. Het zorgde voor een groot gevoel van saamhorigheid en, uiteindelijk, ook voor mooi weer!


Datum: 10-01-2012
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Als je goed kijkt zie je dat het afdak er nog is. Het is donker op de foto door de gaten heen. Ja, dat "onze lieve Heertje....." ken ik nog en nog een ander gezamenlijk liedje: " juf ''kheb zo'n kouwe voeten, en mijn neus ziet blauw, niet van de regen maar van de kou ". Als we dat zongen was het meestal inderdaad heel koud en volgde er soms "ijsvrij" op. Zo jammer dat deze scholen straks weg zijn. Mocht iemand nog meer foto''s hebben, vooral met kindjes er op uit de periode 1955 - 1958 dan zou ik die graag eens zien of mijn broertje en ik ergens op te ontdekken zijn. Ik bedoel dan van de kleuterschool, de school met de ronde klas die van hieruit gezien op de foto achter de gaten ligt.


Datum: 02-09-2013
Naam: Corry  
img

Kan iemand mij vertellen hoe ik de klassefoto's van deze school kan bekijken.
Zoek me nl suf en zonder resultaat, vandaar mijn vraag. Heb ook op deze school en kleuterschool gezeten en ben razend benieuwd. Hopelijk reageert iemand op mijn vraag.
Hartelijk dank
Corry van Otterdijk-Zwanen
<<< Corry, klik onder de foto op St. Franciscusschool (in het blauw) en je krijgt alle foto's die betrekking hebben op deze school. (Red.) >>>