EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2795

Bijdrager:

Jaar:

1974

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

611 Eliasterrein, Vonderkwartier

Straat:

Lodewijk Napoleonplein

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Lodewijk Napoleonplein (5)

Beschrijving

De rest van de week parkeerterrein en doorgaande weg.


Geplaatst op

03-02-2006

Reacties:

Datum: 03-02-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Achteraan links de A.van Nassaustraat. Hier woonde vroeger de upper ten. Maar een bezoek aan P.S.V. onlangs, heeft mij op andere gedachten gebracht.
Op de hoek rechts heb ik in een ver verleden ooit mijn rijbewijs gehaald. Het lijkt of er nog lesauto's staan, achter in de rij.


Datum: 28-04-2006
Naam: Matty van de Zanden  
img

Als het PSV-voetbal was, stond het hele plein vol met auto's. Rechts bovenin het huis van de fam van Kuijk. Het was een sigarettenwinkel. Links daarnaast het nog afgeslankte pand van de Ambassadeur.


Datum: 28-04-2006
Naam: Wil van Hout  
img

De Ambassadeur heette het 'examenbureau' voordat het naar het Wiro gebouw ging in Stratum. Of is het nog even op de hoek van de Busonilaan geweest nabij de Keizer Karel V Singel?


Datum: 30-04-2006
Naam: Willem Kuhr  
img

Links van de Ambassadeur lag de kruidenierswinkel van de Fam. de Jong. En in de A.van Anhaltstraat lag de kapsalon van Bertje vd Linden, die vroeger op de Willemstraat zat. Als je goed kijkt kun je etalageruit nog zien. Maar achter de Ambassadeur was eerst een speeltuin. Die werd opgeruimd en er ontstond een lege ruimte met een weggetje erdoor heen. Later is daar de Vonderweg aangelegd. Rechts van het plein was een soort plantsoentje met struiken en een paar bomen waar je als kind heerlijk in kon klimmen en naar het Bels treintje kon kijken.


Datum: 01-05-2006
Naam: Riet Deremaux  
img

Ik denk dat er sprake is van een vergissing. De Kruidenierswinkel van de Fam. de Jong lag op de hoek van de Hendrik Casimirstraat en Sophia van Wurtemberglaan. De winkel links van de Ambassadeur was een kruidenierzaak van de Fam. Kantelberg.


Datum: 01-05-2006
Naam: Matty van de Zanden  
img

De fam de Jong had een kruidenierszaak van de VeGe, inderdaad hoek Sophia van Wurtemberglaan - Hendrik Casemirstraat.


Datum: 02-05-2006
Naam: Marianne Walraven Denkers  
img

De winkel van de fam de Jong was op de hoek Sophia van Wurtemberglaan en de Amalia van Anhalstraat


Datum: 02-05-2006
Naam: Matty van de Zanden  
img

Heit en Mem de Jong runden de VeGe, zoals ik hierboven schreef. De hoek Sophia van Wurtemberglaan - Amalia van Anhaltstraat bestaat volgens mij niet. Op de hoek van het Lod. Napoleonplein en de Sophia aan de even kant had, en heb je nog steeds, cafe het Vonderke. Op de hoek Napoleonplein met Am. van Anhaltstraat zat eind 50-er tot eind 60er jaren restaurant Van de Sande. Hier kwam later een Chinees restaurant. De naam ben ik kwijt. Misschien heeft daar ooit een kruidenier De Jong gezeten? Aan de overkant van dit restaurant zaten een paar winkels, oa de kapper Bert v.d. Linde(n?). In mijn herinnering zat daar geen kruidenier, maar m'n geheugen kan best een spelletje met me spelen.
Kruidenier Van Dijk (de vader van Rens van Dijk met een kruidenierswinkel op de hoek Hagenkampweg Meckelenburglaan) zat op de hoek van het plein met de Hagenkampweg. Op de hoek van het Napoleonplein en de oneven kant van de Sophia zat de winkel van Duffhuis (ben niet zeker van de spelling) Mevr. Duffhuis hield van poedels van groot tot heel klein (de kleinste heette Krieltje); daarbij had ze ook een bakkerswinkel.


Datum: 04-05-2006
Naam: Marianne Walraven Denkers  
img

Ik heb mij vergist. De winkel van de familie de Jong zat inderdaad op de hoek van de Hendrik Casemierstraat  / Sophia van Wurtembergstraat. Mijn excuses.


Datum: 15-07-2006
Naam: Walter van der Elst  
img

In de tijd dat ik mijn rijexamens deed, zo ongeveer rond 1965 (motor) en 1967 auto, moest ik me aanmelden bij het gebouw aan de rotonde Karel de Grotelaan. De theorielessen voor de auto werden gegeven in het Wiro gebouw (Tivoli).


Datum: 15-07-2006
Naam: Walter van der Elst  
img

Ik bedenk me ineens dat beide rijexamens een jaar eerder waren. Toe ik mijn autoexamen deed was het evoluon bijna klaar, het dak stond in brand en ik moest wachten voor de brandweer die met loeiende sirenes uiteraard door rood reden bij de kruising Rondweg Zeelsterstraat. Het zal dus 1966 geweest zijn.


Datum: 14-05-2008
Naam: Hans Strootman  
img

Restaurant V.d.Sande! In 1968 hielden wij daar onze trouwreceptie en de bedoeling was dat we daar aansluitend ook het diner zouden gebruiken. Helaas had men geen rekening gehouden met de vaste eters die daar dagelijks kwamen en werd ons verzocht in haastig opgetrommelde auto's te stappen die ons naar het St Wirogebouw brachten. Achter de stoet volgde een grote bestelauto met het eten! Tot overmaat van ramp bleek er daarna zo'n mist te zijn dat de huwelijkstrip tot de volgende dag uitgesteld moest worden en wij de huwelijksnacht in het ouderlijk huis in de Edelweisstraat doorbrachten, hetgeen in die tijd, tenminste bij mijn ouders, betekende dat je maar meteen ging slapen!
Jaren later kwam Guus v.d. Sande als conciƫrge op het GSG werken en schaamde hij zich nog steeds voor dit gebeuren. We hebben er nog vaak om gelachen.
Dat was het risico als je voor de belasting zo laat mogelijk in het jaar wilde trouwen, vaak slecht weer was je deel!