EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2794

Bijdrager:

Jaar:

1974

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

611 Eliasterrein, Vonderkwartier

Straat:

Lodewijk Napoleonplein

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Lodewijk Napoleonplein (4) markt.

Beschrijving

De vrijdagmert op 't Lodewijk Napoleonplein.


Geplaatst op

03-02-2006

Reacties:

Datum: 03-02-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Elke vrijdagmorgen gingen we hier onze boodschappen doen, mijn vriendin Elly en ik. Er was een groot assortiment aan artikelen te koop, de beste markt van Eindhoven destijds. Dat vonden meer mensen, zie de drukte! Er stonden o.a. veel kramen met verse vis.
De Woenselse markt was trouwens ook een fijne markt maar toch heel anders, daar gingen we heen als we planten en bloemen nodig hadden.


Datum: 17-05-2006
Naam: Matty van de Zanden  
img

Na school om 12.15 uur naar de markt om te vragen bij een stoffenkraam of ik lappen mocht vouwen, om dus mee te helpen met opruimen. Voor het werk kreeg ik een kwartje. Het lukte niet altijd. Ook ging ik kijken bij de viskraam waar ze paling verkochten. De dieren leefden nog en als ze werden verkocht werden ze gevild met een vlijnscherp mes.


Datum: 15-07-2006
Naam: Joanita van der Weijden  
img

Net als Matty ging ik ook altijd vouwen, maar dan de sokken. Was apetrots als ik met dat kwartje thuiskwam. Alleen vraag ik me af hoe Hennie de Groot aan al die foto s komt ? Ik weet niet of Hennie mij(Joanita) of Matty nog kent ? Heb altijd op nr 41 gewoond in de Sofia v. Wurtemberglaan .


Datum: 27-01-2015
Naam: Fons de Wit  
img

Je had er meerdere viskramen. Het palingboerke verkocht alleen maar paling, vanuit een soort raamwerk van grote houten bakken, vol levende paling in diverse maten. Hij sneed de kop van de paling eraf "op d'n duim"; hij beschermde zijn duim met een dikke laag pleisters. En wij maar gapen naar het gekronkel van zo'n onthoofde paling.