EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

27751

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Ranonkelstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Ranonkelstraat

Beschrijving

Ranonkelstraat met rechts op de hoek met de Goudsbloemstraat een sigarenzaak waar ze ook ansichtkaarten verkopen.


Geplaatst op

24-03-2011

Reacties:

Datum: 25-03-2011
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

De foto moet van vóór 1950 zijn. Later is in het pand rechts een frietzaak gekomen van de fam. Van Elderen. Tegenover dit pand was de snoepwinkel van Heinen, waar ook sigaren en sigaretten werden verkocht.


Datum: 25-03-2011
Naam: Netty de Laat-Uijen  
img

Ik weet niet meer dat daar een sigarenzaak was, maar ik heb ooit "gehoord" dat daar de zaak van Willems heeft gezeten. Later en ook in mijn herinnering was die op de andere hoek rechts, Ranonkelstraat/Roostenlaan.


Datum: 13-09-2011
Naam: Christel van Loon  
img

Het meisje op de foto voor de winkel is mijn moeder, Marietje Jansen (later Van Loon). Ze woonde in de Goudsbloemstraat op nummer 6 samen met haar ouders en broers en zussen. Later met haar man, Cees van Loon en haar vader, beter bekend als opa Mouwen, en haar moeder. Ze heeft hier 64 jaar gewoond! Haar broer en schoonzus, Staas en Betje Jansen hebben heel lang op nr. 10 gewoond.


Datum: 13-09-2011
Naam: Netty de Laat-Uijen  
img

Leuk Christel, ik weet nog dat jij geboren werd! Wij waren de buren van Staas en Betje Jansen en woonden op nr. 12. Ik ken jouw familie dus goed. Weet jij hoe het is gegaan met de kinderen Jansen: Jan, Bep en Herman?


Datum: 14-09-2011
Naam: Christel van Loon  
img

Hallo Netty! Ik ken jou niet persoonlijk, maar kan me de familie Uyen nog wel herinneren, vooral ook omdat jullie vader een zoon was van de burgemeester van Aalst/Waalre! Mijn moeder en tante Betje waren wel onder de indruk hoor! Ik weet nog wel dat een tante van jullie, in mijn beleving een grote statige vrouw met opgestoken haren, regelmatig op de fiets bij jullie op bezoek kwam en dan ben ik nog stiekem een beetje verliefd geweest op een kleinzoon van meneer Uyen: Joep, met een hele grote deense dog! Dat was begin jaren zeventig. Van de kinderen Jansen is Jan al een aantal jaren geleden overleden. Hij heeft nog heel lang in de Ranonkelstraat op nr. 7 gewoond. Hij heeft twee zonen en een dochter. Bep woont sinds vorig jaar in Wissenhage, ze is een beetje aan het dementeren. Haar man Cees is een paar jaar geleden overleden. Ze hebben een zoon en een dochter. De zoon woont al jaren in de Primulastraat. Herman woont, zover ik weet, samen met zijn vrouw in Eindhoven. Ze hebben twee dochters.


Datum: 14-09-2011
Naam: Christel van Loon  
img

Lieke! Die snoepwinkel van Heinen, geweldig! Al dat snoep dat uitgestald lag in de etalage. Blikjes met de afbeelding van Elvis en Ricky Nelson en Cliff Richard. Je kon daar ook een half waterijsje kopen. Als je jarig was, mocht je wat komen uitkiezen. Ze hadden een kleindochter en als die kwam logeren mochten mijn zus Leonie en ik vaak komen spelen en natuurlijk speelden we dan "snoepwinkeltje". In de frietzaak kochten we met kerst een ijstaart.


Datum: 12-01-2012
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Netty of Christel, misschien dat jullie het weten, maar woonde aan de linkerkant niet de familie Wijnhoven met dochter Evie? Ik vond mevrouw Wijnhoven zo'n "pronte vrouw". Bestaat dat woord "pront" eigenlijk nog?


Datum: 12-01-2012
Naam: Christel van Loon  
img

Ja, in de Ranonkelstraat op nr. 14 of zo woonde inderdaad mevrouw Wijnhoven met haar dochters. Zij kwam uit Oostenrijk en was zeker een hele "pronte" vrouw! Ze had het altijd over uns Lieltje, uns Eefje und uns Babbeltje!
ik weet nog dat haar huis is afgebrand, dat was een heel spektakel: kortsluiting in de tv, steekvlam en in no-time haar hele huis weg!


Datum: 12-01-2012
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Ik heb 't op deze site al eerder over het snoepgoed "mergpijpjes" gehad. Niemand wist wat ik precies bedoelde; crèmekleurige staafjes, hard van binnen en zacht van buiten. Ik bedoel dan niet de gangbare zachte mergpijpjes van marsepein, chocolade en cake van binnen. Omdat jij ook bij Heinen kwam zijn ze bij jou misschien wel bekend. Overigens, van die brand kan ik me niets herinneren. Ik heb tot 1966 in de Cyclamenstraat gewoond.


Datum: 13-01-2012
Naam: Christel van Loon  
img

De brand was in de jaren zeventig en wat betreft de mergpijpjes; ik denk wel dat ik weet wat je bedoelt. Beetje dun, harde, stroopsoldaatjes/caramel achtige binnenkant en crèmekleurige, plakkerige, mierzoete buitenkant.


Datum: 13-01-2012
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Helemaal juist Christel, jij bent de eerste die weet wat ik bedoel. Overigens, ik heb nooit geweten dat mevrouw Heinen getrouwd was. De man die altijd achter in de winkel zat, was volgens veel mensen haar (oneerbiedig gezegd) "bijzit". Of dat verhaal klopt zou ik niet durven te beweren.


Datum: 14-01-2012
Naam: Christel van Loon  
img

Haha, je zou zomaar eens gelijk kunnen hebben, misschien was het helemaal niet haar echtgenoot maar haar "bijzit". In ieder geval was hij er altijd.


Datum: 28-09-2014
Naam: Hanny Verhoeven - van Hoogstraten  
img

Wat gezellig om dit allemaal te kunnen lezen. Ik ben Hanny van Hoogstraten, kennen jullie mij ook nog? Ik las bij een andere foto dat iemand vroeg of ze ons ook nog kende. Oh ja, Nettie de Laat -Uijen. De sigarenzaak van Willems was op de hoek van de Ranonkelstraat en Roostenlaan. En ik woonde van 1941 tot 1962 in de Goudsbloemstraat op 22.


Datum: 29-09-2014
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Hanny, als klein meisje ben je te zien op foto 12451. Op foto 16663 zie je vanuit onze achtertuin de achterkant van jullie huizen in de Goudsbloemstraat.


Datum: 29-09-2014
Naam: Hanny Verhoeven = van Hoogstraten  
img

Dank je wel Lieke voor deze foto's.
Ik had al eens een hele poos geleden op de site foto's van ons ome Theo op de paardenkar en van de intocht van Sinterklaas enz. afgehaald en opgeslagen, maar ben al die foto's kwijtgeraakt. Heb gisteren weer eens alles gelezen, in de hoop dat ik ze nog kon vinden, maar niks. Fijn dat jij me deze weer hebt gestuurd, daarvoor mijn dank.


Datum: 08-11-2014
Naam: Leo Versterre  
img

Zelf heb ik gewoond in de Ranonkelstraat 25. Ik weet nog wel dat zondags de sigarettenautomaat in de deuropening werd geplaatst.


Datum: 08-11-2014
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Leo, je broers Gerard en Dio zijn te zien op foto 15069 en foto 20623.


Datum: 08-11-2014
Naam: Hanny Verhoeven - van Hoogstraten  
img

Hoi, ook ik sta op de foto van 15069. Ik was deze kwijt maar heb hem nu weer terug. Dank je wel Lieke


Datum: 20-01-2015
Naam: Bernadette de Vries  
img

Leuk dit alles te lezen ik heb zo n 7 jaar naast Christel en Leonie van Loon gewoond op nr 4. Aan de andere kant woonde de familie Teklenburg


Datum: 29-06-2015
Naam: Redactie  

Niet alleen staat op deze ansichtkaart rechts het sigarenmagazijn van J. Willems aan de Ranonkelstraat 3, Willems was ook degene die deze kaart liet drukken. In de collectie van Jan Spoorenberg vinden we deze kaart met een afstempeling uit 1943.
Collectie Jan Spoorenberg nr. Spoo-WillemsJ-5558-21


Datum: 07-10-2020
Naam: Iron Vaessen  
img

Leuk om dit alles weer terug te zien. Wij hebben in de Ranonkelstraat op 10 gewoond. Henk en Mieke zijn mijn broer en zusje. Naast ons woonde een man met één arm, waarvan ik de naam kwijt ben. Op nr 6 woonde Hans Elbers en iets verderop Margriet Beers. De frietzaak was tegenover ons woonadres. Ik herinner mij nog het overlijden van Jacky Gerards, die in de Goudsbloemstraat woonde. Hij werd overreden door een vrachtwagen in de winterperiode. Was zeer aangrijpend. Ik herinner mij nog de families Lamers op nr 16 en Wijnhoven op nr 18.