EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

27681

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

232 Burghplan

Straat:

Geert Grootestraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Beroepsonderwijs / Nijverheidsscholen / ROC / Summa College

Onderwerp 3.:

2e Technische School / Pleincollege De Burgh / Vakcollege Eindhoven

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Pleincollege "De Burgh" (1)

Beschrijving

Stratum, De werkplaatsen ofwel praktijklokalen van de vroegere 2e LTS, tegenwoordig Pleincollege "De Burgh", aan de Geert Grootestraat, zijstraat van de Piuslaan.


Geplaatst op

21-03-2011

Reacties:

Datum: 21-03-2011
Naam: Ad Pluijm  
img

Heb hier in 1956 nog wat (verloren) tijd door gebracht. Toen was de school nog erg nieuw. Hoeveel leerlingen zijn er na mij nog gekomen ?


Datum: 21-03-2011
Naam: Tini van Rooij  
img

Hoeveel leerlingen weet ik niet Ad, maar één van hen was ik. (1956-1958) In die tijd heette dat de 2e LTS. 40 lesuren per week, 20 theorie en 20 praktijk. Wat hier te zien is was de praktijkvleugel. Voor zover ik me herinner van links naar rechts het fijnbankwerken, elektrotechnisch bankwerken (Hr. Craanen), elektrotechniek (Hr. Hanssen), timmeren en smeden.


Datum: 21-03-2011
Naam: Gerard de Beurs  
img

Ook ik heb hier wat tijd doorgebracht. Ik weet nog dat een stuk metaal wat niet goed in de draaibank was vastgezet, hier door de ramen naar buiten vloog. Volgens mij heette de leraar toen Hr. Tak?


Datum: 21-03-2011
Naam: Tini van Rooij  
img

Hr. Tak was van autotechniek, 3 turven hoog en hij zat aan de andere kant van het gebouw, aan de kant van de schoolplaats. Zie o.a. foto 7779


Datum: 22-03-2011
Naam: Gerard de Beurs  
img

Nee autotechniek heb ik nooit gehad. Maar wel Mechanisch bankwerken. Ik weet nog wel dat de leraar ook zo'n klein mannetje was, wat bijna rechtop onder de draaibank door kon lopen? Hoe was zijn naam dan? Of kan het zijn dat de Hr Tak de eerste klassen voor zijn rekening nam voordat er een definitieve beroepskeuze werd gemaakt? Electricien, fijn bankwerker, mechanisch bankwerker, automonteur. Ik meen hem op foto 7779 bijna zeker als leraar te herkennen.


Datum: 22-03-2011
Naam: Ad Pluijm  
img

Ja klopt Tini, ons praktijklokaal was de 2e of 3e links. Was aan het leren voor bankwerker. Dat advies kwam van school en van de familie omdat ik goed kon tekenen. Heb hem niet afgemaakt. Wat is blijven hangen was technisch tekenen en is me nog meerdere keren goed van pas gekomen.


Datum: 13-04-2013
Naam: Jo Heesakkers  
img

Ook ik heb met veel plezier op deze school doorgebracht. 2 Jaar bankwerken waarvan het eerste jaar bij de Hr Tak waarvan de eerste 3 maanden nog in de Catarinastraat. Het 2de jaar bij de heer van Pelt oftewel Jan pijp. Het 3de jaar was de kopklas autotechniek bij de heer Verhappen en de heer Tak Dit alles was van september 1954 t/m 1957. Ik heb daar echt nog een goed vak geleerd.
=== Jo, je e-mailadres is niet compleet. Stuur je dat nog even door? (Red.) ===


Datum: 14-04-2013
Naam: Tini van Rooij  
img

Gerard de Beurs, wel een late reactie maar ik zie hierboven in de reactie van Jo Heesakkers dat de Heer Tak ook bankwerken gaf. Dat is me destijds niet opgevallen. Ik zat bij de heer Craenen (Sjaantje) elektrotechnisch bankwerken en bij Jo Hansen, elektromontage.