EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2755

Bijdrager:

Jaar:

1930

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

611 Eliasterrein, Vonderkwartier

Straat:

Lodewijk Napoleonplein

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Lodewijk Napoleonplein (1)

Beschrijving

Atlantisnummer 0029438


Geplaatst op

30-01-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-01-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Hier was vroeger op vrijdagmorgen altijd zo'n fijne markt. Je kon er van alles kopen maar vooral verse vis!


Datum: 31-01-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Nu zou er eigenlijk ook een foto moeten zijn vanaf het zelfde punt naar rechts genomen. Dan kon je het hotel zien, wat de oom en tante van mijn vader daar hadden op de hoek van de Amalia van Anhaltstraat. We hebben het hier over Harry en Anna v.d. Zanden - Stappaerts.


Datum: 19-05-2006
Naam: Matty van de Zanden  
img

Zo herinner ik het me uit m'n vroegste kinderjaren. Een groot plein dat ik met een gerust hart kon oversteken zonder bang te zijn om overreden te worden als ik naar de kleuterschool en later de lagere school liep (1957 - 1965). Deze foto is natuurlijk veel ouder. Op het perkje links stond het bordje Verboden het gras te betreden art. .... van het strafwetboek. Daar kon je toen voor worden opgepakt. Dat lukt tegenwoordig niet meer.


Datum: 29-10-2006
Naam: Lucien Brouns  
img

Vroeger stond hier ook altijd de kermis. Die liep dan door tot op het Wilhelminaplein. Gezellige kermis met de bokstent. Nooit vergeet ik die schijngevechten waarvan we toen nog dachten dat het heel serieus was.


Datum: 29-10-2006
Naam: Lucien Brouns  
img

En wie herinnert zich niet het kruidenierswinkeltje van Van Dijk op de hoek links.


Datum: 11-12-2019
Naam: Paul van der Cingel  
img

Toen ik tijdens de oorlog naar de bewaarschool Rehoboth in de Hendrik Casimirstraat ging, zag het plein er nog net zo uit, en kon je het inderdaad veilig oversteken, want er was nauwelijks verkeer. Met mijn twee jaar oudere broer en Basje Kielman liepen we elke dag vanaf de Kleine Berg ernaartoe. Ik denk niet dat er nu nog ouders zijn die een 3-jarig kind met zijn 5-jarige broertje naar een crèche zouden laten gaan. De bewaarschool was precies wat het woord zegt, zolang kinderen te jong waren voor de kleuterschool konden ze daar terecht.


Datum: 16-12-2019
Naam: bert van herk  
img

Die kermis was altijd leuk daar, bij die bokstent heb ik ook veel staan kijken. Ik vond het wel spannend, maar wat dacht je van de steilewandrace, dat was pas spectaculair. Jammer dat die twee er niet meer zijn. Pure nostalgie. Alleen die ouderwetse rups met kap heb ik dit jaar wel teruggezien op Park Hilaria.