EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

27515

Bijdrager:

Jaar:

1958

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

215 Joriskwartier

Straat:

Leenderweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Rotonde Leenderweg

Beschrijving

Briefkaart is afgestempeld in 1958, opname is tussen 1955 en 1958 gemaakt.


Geplaatst op

08-03-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 16-05-2011
Naam: Lisette van der Krogt-Zwart  
img

Het voorste flatgebouw, op de 3de etage, woonde mijn vriendinnetje Anke Scholten. Zij hadden het balkon aan de zijde van de Piuslaan. Wij zaten in de St.Norbertuslaan op school,de Nutsschool.We liepen de Piuslaan helemaal af tot aan de Rielseweg en gingen dan verder via de Rielseweg. Wij kwamen in november 1956 in de Mimosalaan te wonen,de huizen waren gloednieuw. Wel jammer dat door de nieuwbouw de kinderen die daar altijd voetbalden en speelden hun speelterrein kwijt waren. Ik was 7 jaar toen wij er kwamen wonen. Lisette Zwart.


Datum: 15-09-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

De tekst op de kaart is verwarrend, het is de rotonde Leenderweg - Piuslaan - Leostraat. We kijken de Piuslaan in. De rotonde verdween later. Recht vooruit is de gasketel aan het Eindhovens kanaal (t.o. DAF) te zien.


Datum: 15-12-2013
Naam: Arnoud van Stiphout  
img

Leuke foto, helemaal rechts kun je nog de werkplaats zien van Kareltje van Lippen, de fietsenmaker op de hoek van de Leenderweg. De flats maakten deel uit van "De nieuwe erven", dat waren alle huizen van Philips tussen de Piuslaan, Heezerweg, Korianderstraat en Leenderweg.
Zelf heb ik daar mijn hele jeugd gewoond en ben ik een beetje autofreak. De auto die je tegemoet rijdt is een Chevrolet uit 1957, verder is de witte een Porsche 356, de ander een VW (bril)kever. Rechts op de ventweg staat nog een Volvo 544 stationcar, de uitvoering naar het model van de "katterug".