EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

27497

Bijdrager:

Jaar:

1984

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

625 Zwaanstraat

Straat:

Philips Complex Strijp 2/T*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Philips Personeel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
PIT-personeel

Beschrijving

Bij zijn afscheid in 1984 kreeg Jan Woonings deze foto mee van het personeel van Philips PIT, gebouw TQ.
Zelf zit hij gehurkt, tweede van rechts.


Geplaatst op

07-03-2011

Reacties:

Datum: 11-11-2017
Naam: John de Jonge  
img

Mijn vader, Hendrik de Jonge uit Eindhoven, was werkzaam bij Philips PIT, laagbouw. Mijn vader overleed op 54-jarige leeftijd in september 1973. Weet iemand zich hem nog te herinneren of heeft iemand wellicht nog foto's?


Datum: 02-06-2019
Naam: Tonnie Vervoort  
img

Wat leuk om Jan Woonings eens te zien en leuk die foto’s van vroeger en dat hij 2011 deze foto’s aangeleverd heeft. Hij is ook mijn baas geweest. De kantoorgroep was toen wel kleiner. Een zeer fijne baas. Op de foto herken ik vele gezichten maar helaas geen namen meer. Wel zie ik Herman Lenting (allang overleden) staan die naast mij zat. Eerste staande rij helemaal links naast Herremans. Ik was het enige meisje toen, dus werd op handen gedragen maar ik zorgde ook goed voor hen. Toen moest je nog dubbeltjes ophalen langs iedereen om koffie te halen in de koffieautomaat in de gang. Ging iedere maandag wegen met een collega die hartpatiënt was in de fabriek beneden op een hele grote fabrieksweegschaal omdat hij zijn gewicht in de gaten moest houden maar het hielp ook voor mij, toen 49 kilo. Daar was mijn, toen aaanstaande, schoonvader, ook baas bij het vervoer. Ik denk nog vaak terug aan die tijd. Een collega die dood neerviel op de trap met een doos vol gebak op zijn pensioendatum. Je gaat je toch hechten aan die mensen waarmee je meer dan 8 uur per dag in een vrij klein kantoor zit. Daarna kwamen er kantoortuinen, iets ruimer.
Volgens mij is het meisje Ineke van Rijsingen. Op de achtergrond was de heer Minderhout. Hij was baas in de 70er jaren. Je had toen baas en onderbaas. Hij was toen baas.