EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

27441

Bijdrager:

Jaar:

1953

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Luchtfoto Barrier

Beschrijving

Luchtfoto van de Barrier, maar ook van Vredeoord en Woensel West. En links de Grote Beek met het Rooie Dorp.
(Aviodrome 028670zr)


Geplaatst op

03-03-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-03-2011
Naam: Ferry thissen  
img

Mooi is ook de wielerbaan linksboven, waar later bij R.K.S.V. Woensel het hoofdveld was.


Datum: 03-03-2011
Naam: Joost van Heel  
img

Als ik het goed zie rechts van de Pastoor van Arskerk, wat wij hier noemen Kronehoef-West, met weinig bebouwing. Net rond de periode van Heras Hekwerk. Die zit dan voorbij die bomenrij denk ik, uiterst rechts.


Datum: 03-03-2011
Naam: Wil van Hout  
img

Van onder, 1e diagonale lijn is het spoor, de 2e is de Boschdijk met aan de linkerkant de steenfabriek met de afgravingen van Van Hapert. Daar tegenover de Pastoor van Arskerk. De horizontale lijn is de Oude Bosschebaan tevens Europalaan.


Datum: 03-03-2011
Naam: Toon Franse  
img

Wil, dit is toch de dr. Berlagelaan die jij bedoelt, de Europalaan begint toch bij de Franrijkstraat richting Veldmaarschalk Montgomerylaan.


Datum: 03-03-2011
Naam: Wil van Hout  
img

Toon, goed opgemerkt. Sorry.


Datum: 03-03-2011
Naam: Jo Franse  
img

De horizontale lijn was toch de Jacob van Campenweg? Die van de Woenselsestraat (weg langs winkel van V.d. Velden) naar de Boschdijk (voorbij de RPI) liep?


Datum: 04-03-2011
Naam: Toon Franse  
img

Klopt helemaal Jo, ik denk dat Wil de 3de diagonale lijn bedoelde, Oude Bosschebaan Hamsterstraat. Jo, het huis van Coba Bijl aan de Otterstraat staat er ook op.


Datum: 04-03-2011
Naam: Tini van Rooij  
img

Je ziet helemaal links op de foto ook het kerkhof aan de Jacob van Campenweg, die daar onderdoor loopt. De weg daarboven is de Oude Bossche Baan die rechts op de foto aansluit op de Hamsterstraat. Als je diep inzoomt op de foto zie je links van het kerkhof de hoogspanningsmasten staan, die hoogspanningsdraden hangen nu boven het terrein van de HCOW, Honden Club Oud Woensel.


Datum: 07-03-2011
Naam: Henry  
img

Het perceel dat wordt aangeduid als kerkhof is volgens mij niet het kerkhof. Het kerkhof lag in ieder geval vanaf 1962 direct aan de Jacob van Campenweg. Maar wat voor perceel is het dan wel?


Datum: 07-03-2011
Naam: Hans Vervoort  
img

Het perceel dat aangeduid wordt als kerkhof is wel juist. Het is het kerkhof van de Pastoor van Arsparochie. Vaak heb ik het graf van mijn vader, overleden 1941, daar bezocht. Vanaf de Jacob van Campenweg moest je een lang pad oplopen voor je bij de poort van het kerkhof kwam.


Datum: 07-03-2011
Naam: Hans Vervoort  
img

De huizen van de Klerklaan e.o zijn nog in aanbouw. Vlak naast de in aanbouw zijnde huizen zie je de contouren van een ovaal. Dit is volgens mij de aanleg van de nieuwe windhondenrenbaan. De oude baan is nog aanwezig, helemaal rechts op de foto aan de Kattestraat.


Datum: 22-03-2012
Naam: Hans Smit  
img

Helemaal linksboven zie je nog een stukje van het Driehoeksbos, daaronder Sportpark Woensel en nog wat lager aan de andere kant van de Oude Bosschebaan het beroemde Mississippibos (genoemd naar de Groote Beek die daar aan de noordzijde langs stroomde, nu grotendeels 'overkluisd', foei!).
Maar wat ik echt vreselijk leuk vind aan deze foto is de donkere stip boven in het midden: het vennetje, waar we 's winters al konden schaatsen als de vijver aan het Hendrik de Keyzerplein nog niet was dichtgevroren. Ben ik nog op geen enkele foto of kaart van EiB tegengekomen. Geweldig! Het hele gebied was ons speel- en kattekwaadterrein vanuit de Hendrik de Keyzerlaan, waar ik van 1954 tot 1965 heb gewoond.


Datum: 27-08-2014
Naam: Hans Hendriks  
img

Is het Driehoeksbos niet een restant van een zeer omvangrijk bosgebied? Daar het treinverkeer tot stilstand kwam op het eind van WO II, waren er ook geen kolentransporten uit Limburg meer. Heeft de gemeente Eindhoven de bevolking toen hele (stukken) bos laten kappen voor verwarming? Is nog bekend waar deze gekapte bossen gestaan hebben?


Datum: 19-11-2016
Naam: Mathi Prygoda  
img

Het Driehoekbos is ontstaan door de aanleg van het Woensels Sportpark. Het bos lag vroeger tussen de Hoolstraat (zandpad aan de noordkant) en de Reestraat. Het knikje in de Vijfkamplaan is daar een stille getuige van. Oorspronkelijk eindigde de Reestraat aan de Oude Bossche Baan bij het beekje "de Groote Beek" (nu de Marathonloop). Door de bouw van het sportpark is de Reestraat richting Hoolstraat gaan lopen, de huidige Vijfkamplaan. Aan de noordzijde van het sportpark is tevens de latere Marathonloop ontstaan. Tot in de jaren 70 eindigde de Marathonloop bij de Vijfkamplaan en het zandpad (Hoolstraat).