EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

26804

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stationsplein

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Post / PTT / KPN / TPG / TNT

Onderwerp 3.:

Post-, Telegraafkantoor, Station 3

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
postkantoor

Beschrijving

Postkantoor met bier reclame


Geplaatst op

03-01-2011

Reacties:

Datum: 04-01-2011
Naam: A.Palm  
img

Ben, hier staat de "bierbrouwer" waar we 40 jaar hard hebben moeten werken.


Datum: 04-01-2011
Naam: A.Palm  
img

Ben, toen ik daar 40 jaar lang werkte, was het dan niet leuker geweest als ze er PALM SPECIAAL opgezet hadden.


Datum: 04-01-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

Omdat we zoveel plezier aan die jaren beleefden, hebben we er weinig van geleden, André. Wat hadden wij Eindhovense postmensen in de 70's toch een hartgrondige hekel aan die vermaledijde bierreclame op "ons gebouw". Ook meneer van Kamp, onze toenmalige directeur, kon het ding wel van het dak af kijken. Uiteindelijk is hem dat gelukt en werd ie na een paar jaar vervangen door bedrijfseigen reclame-uitingen zoals bijvoorbeeld die op foto 23416. Dat maakt deze foto ook vrij uitzonderlijk. Door de ramen zie je nog de achterkant van de telefoonwinkel die toen in de hal verscheen. Het was een voor-loper van de latere Primafoonwinkels. Net zoals op velerlei andere terreinen was het hoofdpostkantoor Eindhoven ook hiervoor "landelijke proeftuin".


Datum: 04-01-2011
Naam: Tini van Rooij  
img

Toen Interbrew een aantal Nederlandse brouwerijen overnam, waaronder Dommelsch, dachten de Belgen dat Nederlandse bier onder de naam Stella Artois aan de man te kunnen brengen. In Valkenswaard bijvoorbeeld , waar 9 van de 10 café 's Dommelsch verkochten, werd hierdoor het hele straatbeeld veranderd. Maar alle reclamecampagnes ten spijt bleken de "Ollanders" dit niet te pikken, de protesten waren niet van de lucht en de verkoopcijfers liepen terug. Inmiddels waren er al heel wat café's omgekat. Uiteindelijk kozen de Interbrew bazen eieren voor hun geld en draaiden alles terug. Dus zal het daarna voor de PTT niet zo moeilijk zijn geweest deze reclame weer van het dak af te krijgen.


Datum: 05-01-2011
Naam: Hans van Melis  
img

In de Dommelschbrouwerij werd toen nog wel Dommelsch gebrouwen voor niet van de brouwerij gehuurde café's, echter in de kantine van de brouwerij werd Stella getapt want dat "wou het personeel" volgens de leiding. Toen wij op rondleiding waren kregen we weer gewoon Dommelsch om de inkopers te lijmen.