EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

26033

Bijdrager:

Jaar:

1953

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

521 Kerkdorp Acht

Straat:

Maasstraat

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Boerderijen-Acht

Onderwerp 3.:

Maasstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Maasstraat 3

Beschrijving

Boerderij van de fam. Geurds. Op de achtergrond de Waalstraat (we zien de woning van Oosterbosch (zie 23762). Rechts naast de boerderij staat de R.K. Jongensschool (hier niet zichtbaar).


Geplaatst op

04-11-2010

Reacties:

Datum: 29-12-2011
Naam: Herman Geurds  
img

Ik ben hier geboren op 06-06-1940. Samen met 6 zusjes en 4 broers hebben we er een fijne jeugd gehad. 3 broers van ons moeke zijn bij ons komen wonen om ook,  zoals ons pa, bij Philips te gaan werken.
Een grote moestuin en boomgaard was ons speelterrein. Wie geïnteresseerd is in wat er zoal op Acht te doen was kan een vergelijking nemen met nu. Een hechte gemeenschap, solitair ten opzichte van het grote Eindhoven met veel verenigingen. Groet. Herman Geurds...


Datum: 31-12-2023
Naam: Henk Peters  
img

Ik ben blij met deze foto want ik speelde daar veel bij mijn tante Drika Wouters en oom Bert Wouters. Mijn moeder noemde het "villa hou je dak vast" omdat het boerderijtje in niet al te beste staat verkeerde. Tante en oom kwamen daar te wonen (ik denk ergens rond het jaar 1952) via een woningruil met de familie Geurds, die verhuisde naar Rijnstraat 30 (linker woning van een blok van twee (naast Peerke Feijen).