EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

26003

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Bloemfonteinstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Jacobusschool / De Tongelaar

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
St Jacobusschool, Tongelre

Beschrijving

Ik ben Willy van Breukelen, voorste rij 2de van rechts. Onze juf was van de 1ste klas, Juffrouw T. Kolen-Palmen. Mijn klasgenoten komen mij wel bekend voor maar namen kan ik er niet bij plaatsen. Misschien dat ik me vergis in het jaartal, dan is het de 2de klas, schooljaar 1963-1964 met juffrouw J. van Overbeek.
 


Geplaatst op

01-11-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-11-2010
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Rechts naast de juf, direct boven de drie staande jongetjes is Bertje van Gastel uit de Johannesburgstraat. De jongen in de achterste bank helemaal alleen is er eentje van Krielen. En de jongen in de bovenste rij banken, op een na laatste bank, met gestreepte trui, lijkt op een jongen van V.d. Heuvel. Wel allemaal bekende snoeten, maar ik kan niet meer op de namen komen.


Datum: 01-11-2010
Naam: Henk Meelen  
img

Linksachter in de klas Andre van Esch. Voor de raam 5e vanaf achter Theo van Gastel. 3e rechts van juffrouw Palm Pim Campman?


Datum: 05-11-2010
Naam: Harry Jansen  
img

Voorste rij, 2de van rechts, Van Beveren later keeper van Technica.


Datum: 11-12-2010
Naam: Henk Lier  
img

Ik zal proberen e.e.a. aan te vullen: Het jaartal is denk ik 1963/64. Lex Bouchée (staande geheel links), Jos Kwaappenberg (staande 2e van links), Huub Lammers (staande 3e van links), Ed v.d. Heuvel en Martien Hendriks (zittend aan de raamkant 2 van achter), Hans vd Broek en Henk Lier (zittend aan de raamkant vooraan). Ferry van Gompel (zittend achter Willy van Breukelen), de Bruin (zittend achter Ferry van Gompel). De jongen die alleen in een bankje zit is volgens mij niet ene Krielen, maar ene Maas uit de Jan Tooroplaan (weet ik niet zeker).


Datum: 08-01-2011
Naam: Theo van Gastel  
img

Ik ben inderdaad de 5e van links in de rij voor het raam. Ik kan me geen Van Beveren en Bert van Gastel herinneren. Ene Krielen klopt volgens mij ook niet, de jongste van broers Krielen (Gerard) was iets ouder dan ik. Henk Lier is, dacht ik, de broer van de iets oudere Cees en beide hebben bij Tongelre gevoetbald. Ik dacht dat Henk zelfs in een jubileumwedstrijd een been had gebroken toen hij keepte. De namen kloppen verder wel en is dit de klas na foto 20004.


Datum: 08-01-2011
Naam: Willy van Breukelen  
img

Van Beveren staat ook niet op de foto. Ikzelf zit vooraan 2de van rechts. Ik kan me nog een van Gils herinneren. Volgens mij zit hij in de 3de rij, eerste van rechts. Ik kan me ook nog een Frankie herinneren van de Paul Krugerlaan, maar weet alleen niet of hij op deze foto staat. Verder heb ik een paar weken geleden Henk Lier getroffen bij een tafeltennistoernooi. Ik was heel verrast., maar het was wel erg leuk om oude herinneringen op te halen. Het is wel zo hoe langer je naar de foto kijkt hoe meer er toch wel weer naar boven komt.


Datum: 17-11-2012
Naam: Lex Bouchée  
img

Op de foto sta ik niet maar mijn broer, Peter Bouchée.


Datum: 29-05-2014
Naam: Ton Bruining  
img

De enige jongen die niet in de camera kijkt ben ik, Ton Bruining. Ik herken verder in ieder geval Ed van de Heuvel en Pim Campman. Ed kwam ik in de jaren 80 veel tegen in de rocktempel Paradiso te Amsterdam.


Datum: 25-03-2016
Naam: Leo van de Goor  
img

Ik sta als vierde, links van de juf. Vóór mij (derde links van de juf) staat Niki Hermans. Dit was ook mijn buurjongen uit de Paul Krugerlaan. Op de achterste rij, derde bankje aan de linkerkant, zit Edje van de Heuvel, mijn vriendje. Hij woonde inderdaad boven de VEGE in de Paul Krugerlaan met zijn moeder maar zij hadden geen winkel (Ed z' n broer had een slagerij in de Poeijersstraat (dit was oorspronkelijk de slagerij van zijn vader). Verder veel bekende gezichten. Ik herken ook nog Rico Scholze in de rechterrij bankjes, helemaal rechts vooraan.