EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

25890

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

522 Achtse Barrier

Straat:

Ambachtsweg

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Kunststoffen

Onderwerp 3.:

Heudijck

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Firma Heudijck

Beschrijving

Het kunststoffenbedrijf van Heudijck (Van den Heuvel en Van Dijck) was gevestigd op de hoek Boschdijk/Ambachtsweg.
Ooit was het bekend vanwege de vervaardiging van de plastic neuzen die men kreeg bij de attractie Carnaval Festival in de Efteling. Zie daarvoor ook de video's ^136 en ^137.


Geplaatst op

23-10-2010

Reacties:

Datum: 24-10-2010
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Ook de lolobal (skippybal) was een creatie van Heudijk plastic. Hans v.d. Heuvel is een ver familielid van mijn vrouw. Hans bezat ook vele cafés etc. op de Woenselsemarkt en omgeving.


Datum: 24-10-2010
Naam: Wil van Hout  
img

De cafés stonden op de Kloosterdreef. Een van deze heeft Hans in zijn huis op de A. Fokkerweg na laten bouwen, compleet met interieur.


Datum: 24-10-2010
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Dat weet ik Wil, hij is met zijn huis zelfs op tv geweest in een programma van Patty Brard. Mijn vrouw is ooit eens bij hem thuis geweest en vertelde mij hoe het er daar uit zag.


Datum: 08-12-2015
Naam: Frank Seegers  
img

Eindhovens Dagblad 8 december 2015

'Dit huis heeft echt alles waar ik van droom'
De uitbundige villa aan de Anthony Fokkerweg in Eindhoven was er één uit de categorie 'lastig verkoopbaar'. De buitenproportionele afmetingen waren daar ongetwijfeld debet aan. Maar er was meer: niet iedereen heeft behoefte aan een compleet en identiek nagebouwd café Oud Woensel in zijn souterrain, plús een feestzaal, sauna en zwembad. Het duurde dan ook ruim drie jaar voordat er een nieuwe eigenaar was gevonden voor het in 1993 gebouwde pand. Met name in het dure segment zat de huizenmarkt een tijdlang op slot.
"Maar het is natuurlijk ook een heel excentriek pand", zegt de Valkenswaardse makelaar Hans Rosendaal van Best Intermediair Vastgoed Makelaardij. "Het is geen normale gezinswoning, eerder een paleis. Ondergronds heeft het evenveel volume als bovengronds. Daar komen geen tien kopers op af. Maar je weet: op een gegeven moment komt er iemand voorbij die het helemaal past. En dat is hier ook gebeurd."
De makelaar én de nieuwe eigenaar - Johan Vlemmix uit Eindhoven - willen niet veel kwijt over het aankoopbedrag van de villa in Acht. Aanvankelijk werd er 1,8 miljoen euro gevraagd, later zakte de prijs naar 1,3 miljoen. De uiteindelijke opbrengst ligt rond de laatste vraagprijs van 950.000 euro.
Vlemmix is in zijn nopjes met de villa: het zesde pand van de Eindhovense miljonair. "Ik heb vijf huizen en ben doodongelukkig. Ik wil weer gelukkig worden in dit huis. De andere vijf panden heb ik te koop staan. Als je zoveel huizen hebt, heb je geen leven. Ik werk honderd uur per week en kom niet aan genieten toe. Dat ga ik nu doen in dit pand. Dit huis heeft echt alles waar ik van droom." Vlemmix vindt 'alles' aan het pand mooi, interieur én exterieur. "In het verleden heb ik al een paar keer een rondleiding gehad. Ik kende het dus al een beetje. De vorige eigenaar, ondernemer Hans van den Heuvel, was ongeveer hetzelfde type mens als ik. Dit huis past me gewoon. Ik wil ook alles laten zoals het is. Er hoeft ook niets aan verbouwd te worden. Alleen de buitenzijde moet ik een keer laten schilderen. Ik wil er zo snel mogelijk in."
Op de andere panden van Vlemmix, onder andere in Helmond, Weert en Huissen, wordt al 'aardig geboden' zegt Vlemmix. Of hij niet bang is om eenzaam te worden, daar in zijn uppie in dat enorme pand dat eerder de titel Soestdijk II verdient dan zijn verbouwde politiebureau aan de rondweg? Vlemmix: "Eerlijk gezegd heb ik daar nog niet over nagedacht. Maar ik sta volledig áchter deze beslissing; de beste uit mijn leven tot nu toe."