EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

25545

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

516 Vlokhoven

Straat:

Vlokhovenseweg/Woenselsestraat*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Cafe de Ster Woenselsestraat 156

Beschrijving

Het eerste café waar we aanlegden, als we van de Samarialaan naar "de stad" liepen met carnaval.

>>>De foto is vervangen door een beter exemplaar. (red.)<<<


Geplaatst op

27-09-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-09-2010
Naam: P.Guns  
img

Rond 1968 zat Ciska van Rooi hier in met haar 3 dochters. Vaste klanten toen waren o.a. Jan Langenberg (dakdekker), Frits Magendans (bloemenkoopman) en Toon vd Kaa (bokser)


Datum: 28-09-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Wat een mooi plaatje uit 1970. "Dommels" bier werd er kennelijk geschonken in Cafe De Ster. Een eind verderop, eind van de huizenrij, is de kapperszaak te zien van v. Riet. Ook links, het witte gedeelte van het wat schuin gelegen pand van v.d. Akker, met wasserij Morgenlicht, achter het woonhuis (niet zichtbaar).


Datum: 30-10-2013
Naam: Wim Roxs  
img

Heb nu onlangs gehoord, dat de hoge populierbomen, midden achterin, vorige week maandag gekapt zijn, onderwijl zo´n 75 jaar getrotseerd te hebben..! Dit vanwege evt.gevaar voor de omgeving, de bewoonde huizen er om heen. Er komen een aantal lindebomen terug, en van het hout der gerooide bomen komt een zitbank op die plek, als herinnering. Op die plek, aan de overzijde van de bocht in de straat ben ik geboren.


Datum: 31-10-2013
Naam: Martin Swinkels  
img

Als ik het juist heb in mijn herinnering lag hier achter ook een(tijdelijk)voetbalveld van Unitas.Hier heb ik ooit in mijn jeugdjaren (seizoen 1965-1966) met de A2 van voetbalclub VELOC een wedstrijd gespeeld tegen Unitas.Wij werden in dat seizoen met de A2 van VELOC kampioen.Enkele spelersnamen waren Bert Iding-Hans van Dijk-Martin Swinkels.


Datum: 31-10-2013
Naam: Wim Roxs  
img

Martin, dat is juist dat er vroeger een sportveld lag, dat toen nog bij Philipswijk voetbalclub hoorde, later Unitas geheten. Midden links zie je een gat tussen de huizen, en van daar kon je het voetbalveld zien liggen.


Datum: 28-08-2014
Naam: Wim Roxs  
img

Mooie duidelijke foto: met Café De Ster, nog even een noodschool voor de St. Petrus jongensschool in de oorlog, toen de eigenlijke school door de Duitsers werd gevorderd. In een hoek in het café werd een ruimte benut als klas voor de studielessen, ook ikzelf herinner me dat nog. Voor mij prettig, want ik woonde dichtbij.
Verder is hier nog te zien: achterin links de boerderij van de Haas, en er tegenover rechts: het rode puntdak van pand nr 43, waar wij toen woonden, en tevens mijn geboortehuis. Het pand werd door mijn ouders gehuurd van eigenaar bakker Theo Michiels, tussen 1932 en 1946, als rijwielenzaak. In het jaar van de foto (1970) was er Piet Michiels gevestigd, met een bakkerij annex levensmiddelenwinkel.


Datum: 18-11-2014
Naam: Hannie van rooy  
img

Erg leuk die foto's